Vouchere de vacanţă 2023. Schimbare radicală pentru bugetari, tichetele de vacanţă vor putea fi folosite doar în extrasezon

Peste 1 milion de bugetari ar putea rămâne fără vouchere de vacanță! Eliminarea acestor facilități este un scenariu propus de PNL și discutat în coaliția de guvernare pentru a acoperi deficitul bugetar.

20 iul. 2023, 22:14
Vouchere de vacanţă 2023. Schimbare radicală pentru bugetari, tichetele de vacanţă vor putea fi folosite doar în extrasezon

Vouchere de vacanţă 2023. Tichetele au o valoare totală de 1.450 de lei, iar acestea vin ca un bonus pentru angajaţii de la instituţiile statului, inclusiv pentru fidelizarea lor. Pe de altă parte, trebuie precizat că un salariat beneficiază de tichete într-o singură tură, chiar dacă are activitate la mai mulţi angajatori.

Liderii Coaliției de guvernare discută intens o serie de măsuri fiscale, care să fie aplicate în perioada următoare, în contextul nevoii de scădere a deficitului bugetar enorm, care pune țara în riscul de a pierde finanțările europene.

Vouchere de vacanţă 2023. Veste proastă pentru angajaţi, SE TAIE tichetele de vacanţă din cauza deficitului bugetar

Vouchere de vacanţă 2023.  Una dintre măsurile discutate este cea a voucherelor de vacanță pentru bugetari. Cele două partide, la propunerea PNL, au discutat fie eliminarea lor completă, fie acordarea lor doar bugetarilor cu venituri mai mici de 5.000 de lei, fie acordarea lor doar în extrasezon, pentru a sprijini mai bine sectorul HoReCa.

Deocamdată nu s-a ajuns la o concluzie, însă acestea au fost, potrivit unor surse din Coaliție, citate de presa centrală, discuțiile.

Liberalii și social-democrații au venit fiecare cu o serie de propuneri. Două dintre acestea au fost agreeate de ambele partide.
Este vorba despre supraimpozitarea profitului transferat în altă țară sau într-un paradis fiscal de unele companii. Ar urma să se introducă o taxă de 15%.

Vouchere de vacanţă. S-au plătit 2 milioane de înnoptări cu tichetele de vacanţă. Când primesc bugetarii 1450 de lei pe card
De asemenea, ambele partide ar fi de acord cu impozitarea cu 1% pentru cetățenii care dețin proprietăți imobiliare cu valoare cumulată de peste 500.000 de euro.

Alte măsuri luate în calcul țin de majorarea impozitelor pe dividente de la 8% la 10%, iar firmele care depășesc rata de profitabilitate de 30% să plătească un impozit de 1% pe cifra de afaceri.

Coaliția de guvernare mai dezbate o serie de majorări de taxe: creșterea TVA de la 9% la 19% pentru restaurante, creșterea taxei pe zahăr și sucurile carbogazoase, creșterea taxelor pentru licențele la jocuri noroc, creșterea taxelor pentru alcool și tutun, creșterea TVA la 19 % la hrana pentru animale și plata CASS pentru angajații din construcții, agricultură și industria alimentară.