Vouchere de vacanţă de 3250 de lei, tichete de masă în fiecare lună şi acţiuni de 40.000 de lei. Angajaţii din România care primesc salarii majorate din februarie

Salariile angajaţilor Chimcomplex vor creşte semnificativ începând cu luna februarie 2024, odată cu semnarea unui nou contract colectiv de muncă, iar toţi salariaţii vor beneficia de abonament medical privat ce va cuprinde un set de peste 300 de analize de laborator, consultaţii la medici generalişti şi specialişti, inclusiv servicii de imagistică medicală, potrivit unui raport al companiei, remis miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

02 feb. 2024, 08:43
Vouchere de vacanţă de 3250 de lei, tichete de masă în fiecare lună şi acţiuni de 40.000 de lei. Angajaţii din România care primesc salarii majorate din februarie
Vouchere de vacanţă 2023

Vouchere de vacanţă, tichete de masă, bani de transport, acţiuni – beneficii fără număr pentru angajaţii unei întreprinderi din Românbia. Creștere salarială record la această întreprindere din România, după ce s-a semnat un nou contract colectiv de muncă. „Creşterea record a pachetului salarial cu 42%, în următorii doi ani, este principala veste adusă de noul CCM. Adaptat la politici fiscale actuale, acesta depăşeşte aşteptările din industrie, aducând cele mai mari creşteri salariale din România. Noul contract colectiv de muncă a fost negociat cu 6 luni mai devreme de data expirării celui actual pentru a veni în sprijinul salariaţilor ale căror venituri au fost impactate de creşterile preţurilor din întreaga economie”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie Chimcomplex, Ştefan Vuza.

Toate acestea în contextul în care la nivel european creşterile salariale presupun o majorare generală de 5,5%, iar în România media este de 11%.

Potrivit raportului, noul CCM prevede mai multe pachete motivaţionale după cum urmează: 10% creştere salarială generală; 24% creştere salarială variabilă printr-un mecanism de ajustare; creştere salarială pentru anul 2025, cu 125% din valoarea inflaţiei pe anul 2024, Chimcomplex fiind prima companie din România ce aplică indexări peste rata inflaţiei cu 125%; creşterea valorii tichetelor de masă începând cu ianuarie 2024 de la 35 la 40 lei/tichet, respectiv cu 14,3%.

De asemenea, CCM prevede şi un pachet de sănătate, iar toţi salariaţii vor beneficia de abonament medical privat ce va acoperi servicii medicale de înaltă calitate. Acest abonament va cuprinde un set de peste 300 de analize de laborator, consultaţii la medici generalişti şi specialişti, inclusiv servicii de imagistică medicală (ecografii, RMN, CT etc.), care pot fi accesate în mod gratuit în limita unui plafon de 5.000 lei/salariat/an. se arată în raport.

Vouchere de vacanţă 2024. Schimbare majoră pentru bugetari, cine mai primeşte şi de când se alimentează cardurile cu suma mărită
„Bugetul acordat pentru servicii de sănătate reprezintă 2% din fondul de salarizare. Profilaxia va fi o politică permanentă a companiei, care va susţine fiecare salariat să ducă o viaţă sănătoasă. Compania are încredere că schimbarea comportamentului angajaţilor se va petrece în mai puţin de un an şi accesarea profilactică a serviciilor medicale va deveni un obicei”, se spune în document.

Bugetul de beneficii flexibile (vouchere de vacanţă, costul de transport anual etc.) creşte de la 2.000 lei/an la 3.250 lei/an

Bugetul de beneficii flexibile (vouchere de vacanţă, costul de transport anual etc.) creşte de la 2.000 lei/an la 3.250 lei/an, respectiv cu 62%. Compania oferă şi un pachet motivaţional individual, care cuprinde 3 până la 12 salarii anuale oferit în funcţie de îndeplinirea indicatorilor şi sarcinilor pe care şi le asumă fiecare angajat cu KPI-uri.

Pachetul de prime şi ajutoare (care prevede 10 categorii de prime şi ajutoare) va creşte ca fond cu 62% – cea mai mare creştere din economie, din care: 100% creştere a valorii primei de 8 Martie pentru doamne; 100% creştere a valorii primei de 1 Iunie pentru copiii minori ai salariaţilor; pachet motivaţional pensie privată – pilonul 3 – în negociere individuală; pachetul ESOP (Chimcomplex a aprobat şi are în derulare un program de bonusare prin acţiuni, estimând că în următorii ani angajaţii vor primi acţiuni cu o valoare medie de 40.000 lei/persoană).

Tichete de masă 2024. 880 de lei în plus pentru 3 milioane de români. Analiză Frames
Chimcomplex a lansat încă din anul 2021 Planul de acţionariat pentru salariaţi – ESOP 2022 – 2032, un instrument de fidelizare şi de motivare. Toţi salariaţii au primit în 2023 primele 100 de acţiuni gratuite, iar în 2024 un alt pachet de 120 acţiuni va fi acordat angajaţilor, având o valoare în creştere cu 20%. În 2025, pachetul va creşte din nou cu 20% faţă de pachetul de bază, ajungând la 140 de acţiuni/salariat. Pachetele de acţiuni vor creşte cu 20% în fiecare din următorii 3 ani, potrivit raportului, citat de dcbusiness.ro

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi oxo-alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice, cu două platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex este o companie cu o tradiţie de 70 de ani, care dezvoltă produse de calitate pentru o viaţă mai bună şi un viitor sustenabil. În anul 2022 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 2.259 milioane de lei.