Vouchere de vacanţă din 2022, dar cu destinaţie strictă. Tichetele de masă, EXCLUSE pe Litoral

Tichetele de vacanţă au fost suspendate de Guvernul Cîţu în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. Acestea ar putea reveni de anul viitor.

13 nov. 2021, 15:56
Vouchere de vacanţă din 2022, dar cu destinaţie strictă. Tichetele de masă, EXCLUSE pe Litoral

Vouchere de vacanţă din 2022. Echipele de negociere ale PSD și PNL, conduse de Marcel Ciolacu, respectiv Florin Cîțu, încearcă să pună la punct programul de guvernare pentru noua coaliție. PSD vrea majorarea pensiilor, alocațiilor și a salariilor și a obținut o primă victorie de răsunet.

VOUCHERE de vacanţă şi în 2022. Vestea aşteptată de milioane de bugetari
Surse de la negocieri ne-au confirmat că PSD a reușit să impună reintroducerea voucherelor de vacanță din 2022. Valoarea acestora va fi de 1.450 de lei, însă ele vor avea o altă destinație. Astfel, voucherele de vacanță vor putea fi folosite doar în stațiunile balneo-climaterice și în agroturism. Explicația este că pe litoral, unde prețurile sunt destul de mari, pot merge cei care au suficiente venituri cât să nu aibă nevoie de voucherele de la stat. În schimb, PSD ar renunţa impozitarea progresivă.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2021. Lovitură pentru milioane de bugetari pe final de an

Bugetarii nu au mai primit în 2021 vouchere de vacanţă, însă guvernul a prelungit perioada de valabilitate pentru cele nefolosite în 2020, când pandemia ne-a obligat să stăm în case, cu promisiunea ca vor încasa anul viitor şi restanţele din acest an. Problema este că România se închide din nou în case localitate cu localitate, iar banii pentru care bugetarii au plătit deja impozite vor rămâne nefolosiţi. Termenul de utilizare este 31 decembrie 2021, după care se anulează.
Se dau şi vouchere de vaccinare. Termenul de ridicare a voucherelor pentru cei care se vaccinează, prelungit de la 60 de zile la 6 luni prin ordin al ministrului Sănătăţii

Termenul de ridicare a voucherelor pentru cei care se vaccinează cu schema completă a fost prelungit, miercuri, de la 60 de zile la 6 luni prin ordin al ministrului Sănătăţii. Decizia vine după ce în mai multe centre din ţară s-a semnalat lipsa voucherelor, iar autorităţile recunosc că există întârzieri în livrarea acestora. Ministerul Sănătăţii anunţă că bugetul pentru vouchere, suplimentat în octombrie cu 13,8 milioane de lei.