Vouchere pentru elevi. Cum vor putea fi folosite noile tichete şi ce valoare au

Potrivit unui proiect de lege depus în Senat, elevii ar putea primi începând de anul viitor vouchere pentru ochelari de vedere şi controale oftalmologice.

24 iun. 2022, 13:40
Vouchere pentru elevi. Cum vor putea fi folosite noile tichete şi ce valoare au

Vouchere pentru elevi. Cei din învăţământul primar ar putea beneficia, de la anul, de tichete valorice pentru controlul oftalmologic.

Vouchere pentru elevi. Cum se vor putea obţine

Citeşte şi EXCLUSIV | Ministrul Muncii, anunţ important despre voucherele sociale. Ce trebuie să facă neapărat românii pentru a primi ajutorul de 250 de lei

Potrivit proiectului de lege depus în Senat, pentru ca elevii să poate beneficia de aceste vouchere va trebui depusă o cerere la finalul fiecărui an şcolar sau în momentul în care copilul se înscrie la şcoală.

Valoarea tichetului este de 0,4 ISR, adică 210 lei pentru anul acesta, având în vedere că, în 2022, indicatorul social de referință (ISR) valorează 525,5 lei, potrivit dcbusiness.ro. 

Tichetele se vor acorda în fiecare an elevilor din învăţământul primar. Cu ele se vor putea plăti următoarele bunuri şi servicii oftalmologice:

– control oftalmologic periodic sau la nevoie;

– achitarea contravalorii ochelarilor de vedere;

– intervenții medicale sau tratamente oftalmologice.

Tichetul va putea fi folosit doar pentru copilul pe a cărui nume va fi emis. Părinții care au mai mulţi copii vor putea cere vouchere pentru fiecare dintre ei.

Tichetele vor fi valabile un an de la data emiterii. Nu se ştie încă dacă acestea vor fi emise în format fizic sau pe card.

Dacă proiectul de lege va fi votat în Parlament, va intra în vigoare abia de la anul.

Citeşte şi Vouchere alimente 2022: Peste 350.000 de carduri vor fi alimentate luni