Vouchere pentru mămici. Mai mulți bani pentru femeile care tocmai au născut. Tichetele valorice se ridică la 2000 de lei

Vouchere pentru mămici. Proaspetele mămici din Brașov se vor bucura de mai mulți bani. Consiliul Local Brașov a aprobat majorarea sumei de care femeilie care au născut recent pot beneficia.

01 mart. 2023, 17:00
Vouchere pentru mămici. Mai mulți bani pentru femeile care tocmai au născut. Tichetele valorice se ridică la 2000 de lei

Vouchere pentru mămici. Proaspetele mămici vor putea beneficia de mai mulți bani prin programul „Trusou pentru nou-născut”. Consilierii locali din Brașov au aprobat, în ședința de ieri, modificarea valorii acestor vouchere. Așadar, începând cu data de 1 martie, voucherele se vor ridica la 2.000 de lei, față de 1.500 de lei, cât erau până acum.

Concret, proaspetele mămici vor primi 20 de tichete valorice de câte 100 de lei. Acestea pot fi folosite strict pentru achiziționarea produselor destinate pentru creșterea și îngrijirea bebelușilor nou născuți. Cu acestea pot fi cumpărate: alimente și produse/aparatură destinate administrării alimentației copilului; scutece și îmbrăcăminte destinată copilului;  produse de cosmetică și igienă specifice vârstei copilului; aparatură destinată monitorizării stării de sănătate a copilului; pătuț, lenjerie, cărucior, masă de înfășat.

Citește și: Vouchere de alimente 2023. Peste 300.000 de români au fost tăiaţi de pe listă

Pot beneficia de vouchere pentru mămici familiile în care măcar unul dintre părinți are cetățenie română și domiciliu stabil pe raza municipiului Brașov de cel puțin un an înainte de nașterea copilului. Totodată, bebelușul trebuie să fie născut la o maternitate, publică sau privată, tot de pe raza municipiului Brașov (cu excepția situațiilor în care fie nașterea copilului nu a avut loc în maternitate, dar medicul de familie al unuia dintre părinții copilului sau de un alt medic confirmă, printr-un certificat constatator, că nașterea a avut loc în municipiul Brașov, fie nașterea a avut loc în afara municipiului la recomandarea unui cadru medical specialist). Brașovenii trebuie să depună o cerere la Direcția de Asistență Socială în termen de maxim 60 de zile de la nașterea copilului și să nu aibă datorii la bugetul local.

Vouchere pentru mămici. 7.000 de mămici au beneficiat de acest program

Municipalitatea Brașov a derulat acest program, „Trusoul pentru nou-născut”, pentru a sprijinii persoanele care își doresc copii și, deci si pentru a ajuta cu privire la creșterea natalității la nivelul municipiului Brașov.

Programul a fost implementat în urmă cu 4 ani, iar pe parcursul acestei perioade 6.912 de mămici au beneficiat de pachete cu produse și tichete valorice. Valoarea alocată acestui program s-a ridicat la peste 10 milioane de lei. De la implementare până în prezent proiectul a fost îmbunătățit, în special din cauza faptului că pe parcurs autoritățile s-au confruntat cu situații particulare care au demonstrat că programul necesită modificări și îmbunătățiri.

De amintit este faptul că în data de 2 februarie, Consiliul Local Brașov a depus un amendament pentru majorarea bugetului pentru asistență socială cu suma de 850 mii de lei. Această majorare are ca scop creșterea valorii tichetelor valorice destinate achiziționării de produse destinate creșterii și îngrijirii noului născut.

Citește și: Vouchere 2023 pentru porc de Crăciun. Românii care pot primi tichet de 200 de euro de la ANSVSA