VOUCHERE RABLA ELECTROCASNICE: câţi bani încasezi pentru frigider sau maşina de spălat vechi

Publicat: Miercuri, 26 Septembrie 2018 14:03 // Actualizat: Miercuri, 26 Septembrie 2018 14:03 // Sursa: romaniatv.net

Vouchere Rabla electrocasnice 2018. Peste 50.000 de români se vor putea înscrie, în curând, în programul de finanțare Rabla pentru electrocasnice, anunțat recent de Ministerul Mediului. 

Foto: romaniatv.net

Proiectul Rabla pentru electrocasnice vizează electrocasnicele vechi și neprietenoase cu mediul care vor putea fi duse la "casare", în schimbul unor vouchere. Proiectul a fost pus marți în dezbatere și pentru a intra în vigoare trebuie aprobat de ministru și publicat apoi în Monitorul Oficial.

Rabla pentru electrocasnice 2018. Ce este și ce valoare au voucherele

Programul Rabla pentru electrocasnice le va da posibilitatea românilor, în curând, să scape de aparatele vechi din casă, care consumă foarte mult și să obțină în schimbul lor sume de bani sub forma unor vouchere în bani pe care să le folosească apoi la cumpărarea unor electrocasnice noi, mai performante din punct de vedere energetic (clasele A++ și A+++): mașini de spălat rufe, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice, aparate de aer condiționat.

Orice român care are domiciliul în România, nu are datorii la stat, are cel puțin 18 ani și un buletin sau o carte de identitate se va putea înscrie. Estimativ, peste 50.000 de români vor putea beneficia de acest program de finanțare, potrivit reprezentanților ministerului.

Vouchere Rabla electrocasnice 2018. Valoarea voucherelor

  • 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
  • 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
  • 300 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++);
  • 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++;
  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++.

"Persoana  fizică  beneficiază  de  valoarea  unui  voucher  la  achiziţionarea  unui  EEE  (echipament electronic și electrocasnic - n.red.) eligibil,  în schimbul predării unui DEEE (echipament electronic și electrocasnic care constituie deșeu - n.red.) echivalent. Schimbul se face în sistem 1:1. Persoana fizică poate achiziţiona mai multe EEE-uri în schimbul predării unui număr echivalent de DEEE, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie", se precizează în proiectul de ordin.

 De exemplu, pentru o mașină de spălat veche se va putea da un voucher tot pentru o mașină de spălat, dintr-una dintre categoriile de mai sus (A++ sau A+++). Startul programului îl va da Ministerul Mediului, în perioada următoare. 

Vouchere Rabla electrocasnice 2018. Proiectul de ordin privind programul Rabla pentru electrocasnice nu se aplică momentan și finanțările nu se pot acorda încă.

Acesta trebuie aprobat de ministrul mediului și publicat în Monitorul Oficial, iar înscrierile în program se vor putea face numai după ce este anunțat oficial startul de către autorități, scrie avocatnet.ro. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
program Rabla Rabla rabla electrocasnice vouchere electrocasnice vouchere vacantă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7320
RON
16 Jul
noapte 15 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H