Se dau 250 de lei gratis! Banii intră pe card înainte de Crăciun. Singura condiţie pusă de Guvern!

Românii care beneficiază de vouchere sociale de 250 lei primesc o veste bună. Autorităţile au anunţat că vor grăbi procesul de virare a tranşei a patra, astfel încât banii să ajungă înainte de Sărbători.

11 nov. 2022, 09:07
Se dau 250 de lei gratis! Banii intră pe card înainte de Crăciun. Singura condiţie pusă de Guvern!

Vouchere sociale 2022. Vești bune pentru milioane de români înainte de sărbători, se dau bani gratis de la stat. Cei care are beneficiază de vouchere sociale de 250 lei vor avea parte de o bucurie înainte de Crăciun, după ce autorităţile au anunţat că vor grăbi procesul de virare a tranşei a patra, astfel încât banii să ajungă înainte de Sărbători la ei.

„O veste bună pe care vreau să o anunț este că vom urgenta procesul pentru încărcarea tranșei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă”, a transmis ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Vouchere de vacanţă 2023. Milioane de bugetari vor primi mai mulţi pe card. Detaliul care creşte valoarea tichetelor de vacanţă

Vouchere sociale 2022. Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), 2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română și 3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor.

Când se virează tranșa a patra din voucherele sociale
Emitere:

– Actualizarea listelor de beneficiari de către MMSS și verificarea de către ANAF: 05.12.2022-09.12.2022

– Prelucrarea datelor de către CN Poșta Română și transmiterea către direcțiile regionale 05.12.2022-09.12.2022

Distribuire:

– Permanent în funcție de lista actualizată a beneficiarilor

Încărcare:

– 12.12.2022-16.12.2022.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranşa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Categoriile de persoane care primesc voucherele sociale

  • pensionarii din sistemul public de pensii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
    persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
    familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
    familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
    familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Vouchere sociale 2022. cardurile se încarcă din două în două luni

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranşa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Vouchere de energie. Statul oferă finanţare de 100% pentru pompele de căldură. Cu cât scad facturile!

Categoriile de persoane care primesc voucherele sociale pensionarii din sistemul public de pensii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Ce români vor primi vouchere sociale în 2023. În ce condiții vor fi acordate

Guvernul vrea să continue să sprijine pensionarii care au venituri mici și sunt luate în calcul mai multe variante. Tot începând cu anul 2023, le-au fost promise românilor pensii și salarii mai mari.

Una dintre măsurile dezbătute face referire la posibilitatea ca pensionarii cu venituri mici să primească, în continuare, voucherele în valoare de 50 de euro. Mai mult decât atât, a doua opțiune este aceea ca pensionarii care au o pensie mai mică de 1.600 de lei să primească, o dată pe an, un ajutor, pentru a putea ajunge la 2.200 de lei.

Executivul și Coaliția de Guvernare analizează aceste măsuri în momentul de față, iar banii ar urma să vină în proporție de 50% din fondurile europene și 50% de la bugetul de stat. Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, susține că peste 60.000 de carduri sociale au fost blocate, deoarece, în urma controalelor efectuate împreună cu ANAF, s-a ajuns la concluzia că persoanele considerate eligibile aveau o pensie mai mare de 1.500 de lei

Înainte de încărcarea unei noi tranșe de bani pe cardurile sociale, lista beneficiarilor este verificată împreună cu cei de la ANAF.  „Sunt vreo 63.000 cărora le-am retras cardurile, ca urmare a cumulării veniturilor, a celor înregistrate la Fisc şi celor înregistrate din pensii. (…).

La fiecare tranşă pe care o acordăm, lista de beneficiari este verificată împreună cu ANAF şi cei care cumulează venituri şi din alte surse şi depăşesc pragul de 1.500 de lei sunt eliminaţi. (…) Înainte de a acorda voucherele sociale, facem această verificare şi dacă mai sunt pe parcurs care realizează venituri, desigur că pe acestea le blocăm”, a spus Marcel Boloș.