Vouchere sociale de 250 de lei. Cea mai bună veste, banii intră pe card cu o săptămână înainte de Crăciun

Românii care beneficiază de carduri cu vouchere sociale vor avea parte de cea de-a patra transă care va fi livrată în luna decembrie. Vestea bună este că guvernanții vor cere ca aceşti bani să ajungă la oameni mai repede faţă de termenul preconizat.

23 nov. 2022, 12:12
Vouchere sociale de 250 de lei. Cea mai bună veste, banii intră pe card cu o săptămână înainte de Crăciun

Vouchere sociale de 250 de lei. Tichetele sociale din tranșa a IV-a vor ajunge la beneficiari între 19 și 23 decembrie. Măsura ar urma să continue și anul viitor, cel puțin în primele 6 luni, susțin guvernanții dar cu bani europeni. În prezent, se acordă câte 250 de lei, pe carduri speciale, la fiecare două luni, persoanelor cu venituri reduse.

Vouchere sociale de 250 de lei. Ajutorul pentru alimente, cel acordat la 2 luni, cu o valoare de 250 de lei, va fi livrat până la Crăciun. 

Teoretic, distribuirea banilor ar trebui să se încheie pe 23 decembrie, susține ministrul Investițiilor și proiectelor europene. Marcel Boloș, la postul public de televiziune: „În perioada 19 decembrie până în 22-23 decembrie onorăm și tranșa a IV-a ca să fie pe masă de sărbători pentru beneficiarii programului.”

Bani pentru românii săraci. Cine va primi pe card 3500 de lei în 2023, anunţul exclusiv făcut de Marius Budăi. Calcule pentru fiecare pensie
Premierul și ministrul Fondurilor Europene susțin prelungirea acestui program social cel puțin până la vară, dar cu bani europeni: „Pentru anul viitor: acum se lucrează la buget așa cum a anunțat domnul prim-ministru, susține ca să fie acordate și în primul semestru aceste vouchere din bugetul fondurilor europene și din bugetul național. Cred că o decizie finală o vom avea în momentul în care apare proiectul de buget și se va decide la nivel de coaliție.”

Cine sunt cei peste 2,5 milioane de beneficiari care primesc tichete sociale: pensionarii și persoanele cu dizabilități cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei, familiile mono-parentale și familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere care au venituri mai mici sau egale cu 6.00 lei și persoanele fără adăpost.

Tichete sociale de la Primărie. 400 de lei gratis de Moş Crăciun pentru cumpărături. Cererile se depun până la sfârşitul lunii
În luna decembrie a acestui an, românii care au primit până acum 250 de lei pe card sub formă de vouchere sociale vor primi ultima tranşă din acest an. Guvernanții au declarat că își doresc să extindă programul și în anul următor, principalul motiv fiind creșterea substanțială a prețurilor dar şi a facturilor la energie şi gaze.

Ministrul Fondurilor Europene a anunțat că în luna decembrie banii vor intra mai repede. Astfel, întregul proces va fi grăbit cât se poate de mult pentru ca toți cetățenii să se poată bucura de acești bani înainte de sărbătorile de iarnă.

„O veste bună pe care vreau să o anunț este că vom urgenta procesul pentru încărcarea tranșei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă”, a transmis ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape:
1. Producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului),

2. Împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română,

3. Încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române.

Cum trebuie să procedezi dacă ai pierdut vocuherele
Dacă ai pierdut voucherele pentru alimente, nu vă îngrijoraţi. În această situație, trebuie să vă adresaţi emitentului în termen de 60 de zile de la data la care a fost declarat pierdut. Iar un nou card va fi emis şi va ajunge la adresa emitentului.

Datele de contact ale emitenților tichetelor sociale sunt:

– Edenred România SRL: [email protected], Telefon: 021.301.33.11, urmat de tasta 4;

– Sodexo: [email protected], Telefon: 021.204.46.46;

– Up Romania SRL: [email protected], Telefon: 021.402.82.23