Voucherele „anti-sărăcie” de la Guvern se vând în Vaslui la 40% din valoare. Sătenii vor alcool, nu mâncare

Mai mulți cetățeni din Vaslui sunt gata să renunțe mâncare pentru a-și cumpăra băuturi alcoolice.

16 iul. 2022, 15:46
Voucherele „anti-sărăcie” de la Guvern se vând în Vaslui la 40% din valoare. Sătenii vor alcool, nu mâncare

Vasluienii au decis să-și vândă tichetele sociale după ce au aflat că nu-și pot cumpăra bere, whisky și vin cu ele.

„În comunele din apropierea Huşiului se întâmplă acest fenomen. După ce au aflat că banii de pe acele carduri nu pot fi folosiţi şi pentru achiziţionarea de băuturi alcoolice, unii au decis să le vândă cu 100 de lei.

Înstrăinează nu numai cardul propriu-zis, ci şi codul PIN. Din păcate, nu ştiu că vor mai primi bani încă de două ori până la sfârşitul acestui an şi suma va fi aceeaşi, 50 de euro, echivalentul în lei”, a povestit un martor al unei asemenea tranzacţii, potrivit ziarului local Vremea Nouă.

 

Alcoolicii din Vaslui vând voucherele sociale la prețuri de nimic

 

Voucherele în valoare de 250 de lei se vând cu 100-200 de lei, pe internet, dar și „din gură-n gură”. „Tichetele” oferite de Guvern se încarcă  o dată la două luni, până la finalul lui 2022. Sumele sunt valabile timp de 12 luni, de la data încărcării lor.

În momentul în care cardurile sunt distribuite, cardurile sunt însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare, inclusiv codul PIN, plus detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile şi un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.

Teoretic, aceste carduri pot fi folosite doar de către beneficiari, cu o carte de identitate la pachet.

În cazuri excepţionale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredinţa voucherul unei persoane apropiate împreună cu actul de identitate.