Vouchere de criză, decizia finală se ia în Coaliţie. Cine sunt românii care le primesc

PSD salută decizia PNL de a susţine propunerea social-democrată de acordare a voucherelor pentru alimentele de bază.

29 mart. 2022, 13:14
Vouchere de criză, decizia finală se ia în Coaliţie. Cine sunt românii care le primesc

PSD salută faptul că partenerii liberali din coaliţia de guvernare susţin propunerea social-democrată privind acordarea de vouchere, a câte 50 de euro, la fiecare două luni, pentru achiziţia alimentelor de bază, de către familiile cu copii, persoanele cu dizabilităţi şi pensionarii cu venituri mici, arată un comunicat de presă al partidului.

Ministrul Finanţelor, anunţ de ultimă oră despre voucherele de alimente: „Este o măsură temporară”
PSD a transmis, marţi, că valoarea finală a voucherelor pentru achiziţia alimentelor de bază ce ar urma să fie acordate familiilor şi persoanelor cu venituri mici trebuie stabilită în cadrul coaliţiei de guvernare pe baza datelor economice privind impactul bugetar.

„PSD salută faptul că partenerii liberali din coaliţia de guvernare susţin propunerea social-democrată privind acordarea de vouchere a câte 50 de euro, la fiecare două luni, pentru achiziţia alimentelor de bază, de către familiile cu copii, persoanele cu dizabilităţi şi pensionarii cu venituri mici. În privinţa valorii finale a acestor vouchere, PSD consideră că aceasta trebuie stabilită în cadrul coaliţiei de guvernare, pe baza datelor economice privind impactul bugetar, numărul estimat de beneficiari şi sursele de finanţare disponibile”, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de PSD.

Vouchere de vacanţă 2022. Când intră banii pe card şi ce se întâmplă cu angajaţii din privat
Social-democraţii amintesc că au mai propus acordarea unor vouchere a câte 30 de euro lunar, timp de şapte luni, celor peste 156.000 de elevi cu burse sociale, pentru achiziţia de rechizite, haine şi alimente.

„Ambele propuneri fac parte dintr-un plan mai amplu de stabilizare şi rezilienţă economică şi socială pe care PSD îl va propune în scurt timp în cadrul coaliţiei de guvernare. Totodată, PSD consideră că este binevenită orice altă propunere din partea partenerilor de guvernare care poate veni în sprijinul populaţiei şi al economiei naţionale şi care poate fi susţinută de sursele de finanţare disponibile în acest moment”, se precizează în comunicat.