Voucherele de vacanţă 2019, anunţ important pentru profesori

Voucherele de vacanţă 2019. Ajutoare sociale pentru profesori, asta sunt voucherele de vacanță, anunță ministrul Turismului Bogdan Trif, potrivit Sibiu100.ro. Oficialul a făcut această declarație la Sibiu, într-o sală în care erau prezenți aproape 100 de directori de școli, în aula „Avram Iancu” de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

27 mai 2019, 10:01
Voucherele de vacanţă 2019, anunţ important pentru profesori

Voucherele de vacanţă 2019. Bogdan Trif le-a spus profesorilor că aceste vouchere vor fi acordate nu în funcție de orele pe care le are un profesor, ci în mod egal fiecărui cadru didactic, scrie sibiu100.ro. Valoarea lor este de 1.450 de lei, mai relatează sursa citată.

Citeşte Vacanţa de vară 2019. Când iau vacanţă elevii de liceu şi gimnaziu

„Facem asta să ajutăm cadrele didactice pentru că este și un ajutor social către o categorie de oameni care a fost vitregită de-a lungul timpului, dar este și un ajutor pentru industria turistică din România pentru că aceste vouchere de vacanță se pot cheltui doar pe teritoriul României. Deci, face două lucruri în același timp și cred că facem un lucru bun”, a spus Bogdan Trif.

Vonchere de vacanță sunt acordate tuturor salariaților din mediul bugetar, nu numai profesorilor. Vounchere de vacanță încasează toți cei aproximativ 1,2 milioane de angajați bugetari din România. Profesorii sunt doar 256 de mii.

În plus, din fiecare voucher de vacanță statul ia înapoi 10%, drept impozit. Adică 145 de lei din suma de 1.450 de lei, așa că omul primește de fapt 1.305 lei. Prin lege, ajutoarele sociale nu sunt impozitate.