Vraji de Sfantul Andrei? Afla traditii, superstitii si obiceiuri. Mesaje de Sf. Andrei 2020

Ce vraji se fac de Sfantul Andrei? Stiai ca Santandrei este o divinitate geto-daca, pe care crestinii au asociat-o cu Sfantul Apostol Andrei cel dintai chemat, ocrotitorul Romaniei?

29 nov. 2020, 11:12
Vraji de Sfantul Andrei? Afla traditii, superstitii si obiceiuri. Mesaje de Sf. Andrei 2020

Vraji de Sfantul Andrei. Santandrei a preluat numele si data de celebrare a Apostulului lui Iisus (30 noiembrie). Apostolul Andrei a predicat pe pamanturile Daciei, iar faptul ca a inlocuit o divinitate precestina, personificare a lupului, arata importanta pe care a avut-o Sfantul Apostol Andrei pe pamanturile noastre.

In trecut, noaptea de Santaandrei (29-30 noiembrie), tinerii tineau petreceri asemanatoare Revelionului din zilele noastre.
Pentru a fi feriti de actiunea moroilor si strigoilor, tinerii ungeau cu usturoi ferestrele casei unde urma sa aiba loc petrecerea. Fetele aduceau cate trei capatani de usturoi, le puneau laolalta pentru a fi pazite de o batrana la lumina lumanarii. Dupa petrecere, tinerii ieseau in curtea casei si in flacau juca usturoiul in mijlocul horei. Apoi se impartea usturoiul si fiecare se intorcea la casa lui. Usturoiul se folosea ca leac pentru boli sau pentru prinderea farmecelor si descantecelor. Peste an, acel usturoi era tinut la icoane.

Vraji de Sfantul Andrei? Vraji de dragoste de Sfantul Andrei

Vraji de Sfantul Andrei. Fetele sadeau un catel din usturoiul pazit in noaptea petrecerii intr-un cocolos de aluat. Dupa cum incoltea graul in aluat se faceau previziuni matrimoniale. Alte fete faceau „turtuca de Andrei”, o turta subtire de grau, foarte sarata, coapta pe plita. O mancau inainte de culcare, iar baiatul care venea in vis sa-i aduca apa urma sa o ceara de nevasta anul urmator.

Vraji de Sfantul Andrei. In alte zone se ascundea sub perna un fir de busuoic sfintit, pentru obtinerea in vis a imaginii ursitului. Dupa cum alte fete, la miezul noptii, la gura sobei, intorceau o ulcica noua de lut cu gura in jos, iar pe dosul ei lasa trei carbuni aprinsi. In timp ce roteau ulcica usor, rosteau o incantatie pentru ca iubitul sa-i dea atentia dorita. O alta metoda de a afla ursitul, era privitul intre doua lumanari intr-un pahar cu apa neinceputa, asezat in cenusa. In centrul paharului este aruncata o verigheta sfintita prin cununie in biserica si se zice ca in centrul acesteia va aparea chipul ursitului.

Vraji de Sfantul Andrei? Fetele se asezau complet dezbracate intre doua oglinzi

Vraji de Sfantul Andrei. Alte fete se asezau complet dezbracate intre doua oglinzi, intr-o camera intunecoasa, cu doua lumanari in maini. Se zice ca la miez de noapte, in oglinda din spate vor aparea imagini din viata viitoare sau cu viitorul sot, iar acestea se vor reflecta in oglinda din fata.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Mesaje de Sfantul Andrei. SMS-uri de La multi ani de Sfantul Andrei

Mesaje de Sfantul Andrei. In fiecare an, pe 30 noiembrie, romanii il sarbatoresc pe Sfantul Apostol Andrei. Peste jumatate de milioane de romani isi aniverseaza ziua numelui. Daca ai si tu un sarbatorit si nu esti inspirat, citeste in continuare. Sigur vei gasi ceva potrivit!

Mesaje de Sfantul Andrei. La multi ani de Sfantul Andrei
Andreea iti urez sa ai o viata senina ca rasaritul de soare iar sufletul sa-ti fie curat ca neaua. Iti urez o zi de neuitat si un calduros La Multi Ani!

Ma bucur ca existi in viata mea si ma bucur ca Sfantul Andrei, al carei numei il porti, mi te-a daruit pentru a ma bucura de prietenia ta sincera si neconditioanata. La multi ani, Andreea/Andrei!

MESAJE DE SFANTUL ANDREI 2020. Cele mai frumoase urări de Sf. Andrei

La multi ani, draga Andrei! Sa ai parte numai de impliniri, iar viata sa iti fie o eterna sarbatoare!

Cu ocazia sarbatorii zilei tale de nume, iti doresc multa sanatate, fericire şi tot binele din lume. Sa ai parte numai de zile senine şi insorite! La multi ani Andreea/Andrei!

Fie ca din aceasta zi sfanta, in drumul lin al vietii tale sa rasara mereu cate-o raza de soare care sa-ti aduca fericire si bucurie. La multi ani de Sfantul Andrei!

Iti urez La multi ani pentru ca porti acest nume şi fie ca Sfantul ANDREI pe care il cinstesti cu numele, sa-şi coboare ochii asupra ta şi sa iti daruiasca fericirea dorita şi liniştea interioara.

Azi, de ziua numelui, iti urez si eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce iti dorești. La multi ani!

La multi ani, fericire, impacare sufleteasca, flori, iubire, sanatatea te paleasca, prietenii sa nu te uite și sa ai bucurii multe!

Vraji de Sfantul AndreiIntocmai ca Sfantul Andrei, al carui nume il porti, invata sa ierti, sa fii mai bun, mai intelept, sa ma ierti cand gresesc si sa ma inveti sa fiu, la randul meu, un om mai bun. La multi ani de Sfantul Andrei!

La multi ani cu veselie / Sanatate pe vecie / Casa plina de bucate / Dragoste pe saturate / Bani la greu / Noroc cu carul / La multi ani și sus paharul! La multi ani, Andreea/Andrei!

Mesaje de Sfantul Andrei. La multi ani de Sfantul Andrei – continuare
Felicitari cu ocazia acestei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani Andrei!

Andrei, La multi ani, plini de fericire si de impliniri! Sa te pupe norocul si sa ai numai zambete si soare in calea ta!

Fie ca din aceasta zi sfanta, in drumul lin al vietii tale sa rasara mereu cate-o raza de soare care sa-ti aduca fericire si bucurie. Multa sanatate! La multi ani!

Pastreaza-ti sufletul tanar si bucura-te neincetat, pentru mine ramai un prieten de nadejde si un om de valoare! Fie ca lumina Sfantului Andrei sa ne lumineze vietile si mintea mereu! La multi ani!

Mesaje de Sfantul Andrei. La multi ani de Sfantul Andrei – continuare
Iti doresc ca de ziua numelui tau sa ti se implineasca toate dorintele, sa fii fericit, iubit, sa ai parte numai de bucurii in viata si iti urez un sincer La Multi Ani!

Astazi e ziua numelui tau, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingas ca tine. Iti doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume. La multi ani, Andreea!

Iti urez sa ai o zi a numelui la fel de luminoasa precum un bulgare alb de zapada, la fel de fericita precum cantecul clopotelului de Craciun si la fel de frumoasa precum o Sarbatorile langa cei dragi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Urari de Sfantul Andrei. Cele mai frumoase felicitari de Sfantul Andrei

Urari de Sfantul Andrei. Peste jumatate de milioane de romani isi aniverseaza ziua numelui, de Sfantul Andrei. Daca ai si tu un sarbatorit si nu esti inspirat, citeste in continuare. Sigur vei gasi ceva potrivit!

Urari de Sfantul Andrei. Felicitari de Sfantul Andrei
La Multi Ani Andreea/Andrei! Asa cum soarele lumineaza pentru toata omenirea, asa si tu luminezi viata mea! Te iubesc!

Ai aparut in viata mea ca o minune, nu degeaba porti un nume sfant. Spre tine ma indrept acum c-o urare si c-un bun gand, sa fii mereu fericita, sa zambesti, sa razi mereu, si sa nu uiti nici o clipa, ca tu esti diamantul meu! La multi ani, Andreea mea!

Fie ca aceasta zi sa-ti deschida poarta unui viitor plin de succese! La multi ani, Andreea/Andrei!

Pe o petala de lalea, La Multi Ani din partea mea, iar pe una de bujor, Te iubesc si te ador! La multi ani de Sfantul Andrei!

Astazi este o zi speciala pentru tine, iar tu esti special(a) pentru noi in fiecare zi. Iti dorim din adancul sufletului sa ai parte numai de impliniri, satisfactii si multa sanatate. La multi ani, Andrei/Andreea!

Cu ocazia sarbatoririi numelui, primiti un calduros „La multi ani”, multa sanatate, multe realizari si tot ce va doriti langa cei dragi. La multi ani de Sfantul Andrei!

Cineva acolo sus te iubeste, dar cineva aici jos tine la tine si mai mult! La multi ani si te iubesc!

La multi ani Andrei/Andreea! Ingerii sa-ti calauzeasca pasii si Sfantul Andrei sa-ti lumineze drumul in viata!

De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se îndeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani!

Iti urez sa ai o zi a numelui la fel de luminoasa precum aripile unui fluture, la fel de fericita precum cantecul privighetoarei si la fel de frumoasa precum o gradina plina cu flori.

Urari de Sfantul Andrei. Cele mai frumoase felicitari de Sfantul Andrei

Felicitari dragul meu cu ocazia acestei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani in cântec de clopotei de bucurie!

In aceasta zi speciala, iti transmit cele mai sincere urari. Sa ai o viata plina de lucruri bune, iar Sfantul Andrei, al carei nume il porti, sa te ocroteasca mereu! La multi ani de ziua numelui tau!

Fie ca toate împlinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa te însoteasca pretutindeni. Iti doresc o zi de Sf. Andrei cat mai frumoasa!

Felicitari, dragul meu, cu ocazia aceastei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani, Andrei!

Iti urez La multi ani, pentru ca porti acest nume si fie ca Sfântul Andrei pe care li reprezinti, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si linistea interioara.

Astazi e ziua numelui tau, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingas ca tine. Iti doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume. La multi ani, Andrei!

La multi ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se îndeplineasca toate dorintele. Sanatate si numai bucurii!

Il sarbatorim pe Sfantul Andrei, dar si pe tine, si iti doresc sa fii mereu asa, bland, bun si dragut cu toti cei din jur. Esti un prieten de nadejde si un adevarat om care traieste dupa deviza „Iubeste, uita, iarta!”. Pentru ca astazi este o zi speciala pentru tine, ma alatur si eu celor ce-ti doresc din adancul sufletului numai bine. La multi ani, Andrei!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Acatistul Sfantului Andrei. De ce este bine sa-l citesti

In fiecare an, la 30 noiembrie, crestinii ortodocsi il sarbatoresc pe Sfantul Apostol Andrei. In aceasta zi, este bine sa citesti Acatistul Sfantului Andrei. Se spune ca aceasta rugaciune puternica alunga relele si te ajuta sa ai spor in casa. Daca il vei rosti cu credinta te va proteja de necazuri si iti va apara casa de primejdii.

Acatistul Sfantului Andrei. Troparul Sfantului Apostol Andrei, cel Intai Chemat, glasul al 4-lea.
Cel ce ai fost dintre Apostoli mai intai-chemat si lui Petru frate adevarat, Stapanului tuturor, Andrei, roaga-te, pace lumii sa daruiasca si sufletelor noastre mare mila.

Acatistul Sfantului Andrei. Condacul 1
Pe ucenicul cel intai chemat si urmatorul Patimirilor lui Hristos, pe Andrei apostolul, fratele lui Petru, sa-l laudam credinciosii, ca pe cel ce pe pagani din inselaciune i-a intors la botez. Pentru aceasta ii cantam: Bucura-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Icosul 1

Sufletul meu cel tulburat de ganduri si de cuvinte rele curateste-l cu dumnezeiescul tau dar, care s-a salasluit intru tine, propovaduitorul lui Hristos Andrei, ca, fiind curat, cantare vrednica sa izvorasca asa:
Bucura-te, cel ce din pescar ai devenit apostol;
Bucura-te, ca mai intai ai avut pe Sfantul Ioan Botezatorul ca dascal;
Bucura-te, ca din ceata ucenicilor de Mantuitorul mai intai ai fost chemat la darul apostolesc;
Bucura-te, ca te-ai facut cu multa credinta ucenic al lui Hristos;
Bucura-te, ca si pe fratele tau Petru l-ai adus la Hristos;
Bucura-te, ca impreuna cu toti apostolii ai urmat Domnului;
Bucura-te, ca esti dintre cei dintai apostoli ai lui Hristos;
Bucura-te, ca ai pastrat dragoste incuviintata catre Domnul;
Bucura-te, ca pentru dragostea Lui, prin multe tari L-ai propovaduit Dumnezeu datator de viata;
Bucura-te, ca propovaduind la pagani credinta cea in Iisus Hristos, multe necazuri ai rabdat;
Bucura-te, ca ai fost batut cu lemne si cu pietre;
Bucura-te, ca salbaticii aceia te muscau;
Bucura-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.