Vrea să rămână în SUA: Avocaţii lui Nicuşor Constantinescu contestă controlul judiciar

Nicuşor Constantinescu vrea să rămână în Statele Unite în continuare. Tocmai de aceea, avocaţii săi au depus o contestaţie la măsura prin care judecătorii au decis înlocuirea controlului judiciar impus pe numele clientului lor, transmite România TV.

15 iul. 2014, 14:31
Vrea să rămână în SUA: Avocaţii lui Nicuşor Constantinescu contestă controlul judiciar

În sprijinul acestei cereri, apărătorii au adus mai multe acte certificate de autorităţile americane cu privire la îngrijirile medicale primite de Nicuşor Constantinescu.

Avocaţii lui Constantinescu au cerut ca termenul la care baronul de Constanta să se întoarcă în ţară să fie amânat până la 1 septembrie.

Totuşi, judecătorii de la Curtea de Apel sunt cei care vor decide dacă baronul de Constanţa rămâne internat acolo sau va fi adus în ţară.

„Domnia sa este in imposibilitate de a fi transportat, viata punandu-se in pericol imediat daca acest lucru se va intampla. Datele medicale si tratamentul ce urmeaza a fi facut a fost dovedit din partea tuturor celor trei medici care se ocupa de el, iar perioada la care domnul Constantinescu ar putea veni in tara este improbabila. Exista o atitudine lipsita de profesionalism din partea DNA si cand spun asta ma refer la documente de la departamentul de stat american, statul in care Nicusor Constantinescu este internat”, a declarat Cătălin Dâncu, avocatul acestuia.