Vrei o VACANŢĂ DE COŞMAR? Top 5 cele mai GROAZNICE locuri de pe planetă pe care le poţi vizita FOTO

Când vine vorba de călătorii, fiecare om pune în această noțiune propriul sens. Pentru unii călătoriile se rezumă la odihnă pe malul mării, pentru alții–la expediții montane. Există oameni care preferă să-și petreacă vacanțele descoperind locuri istorice, și sunt persoane care ar da orice să viziteze locuri mistice, care să le ridice nivelul de adrenalină în sânge și să le facă pielea de găină.

22 ian. 2017, 14:21
Vrei o VACANŢĂ DE COŞMAR? Top 5 cele mai GROAZNICE locuri de pe planetă pe care le poţi vizita FOTO

Mai jos aveţi o listă cu 5 locuri în care nu au ce căuta oamenii care vor să scape de stres și să-și umple bateriile cu emoții pozitive, scrie calatorul.net. Destinațiile vor fi pe placul celor care preferă senzațiile tari, pentru că acestea sunt cele mai înfiorătoare locuri din lume.

Citeşte şi A vrut să meargă în LUNA DE MIERE, dar a MURIT de ŞASE ORI – FOTO

1. Sicriele suspendate, Sagada, Filipine

Locuitorii provinciei Sagada sunt de părere că trupul defunctului trebuie să fie „îngropat” cât mai sus. Potrivit lor, astfel, sufletul lui va fi mai aproape de rai. Din acest motiv, de 2,5 mii de ani, localnicii își pun rudele moarte în sicrie, care ulterior sunt suspendate de stânci. Priveliștea este destul de înfiorătoare. Mai ales că de regulă, alături de sicriu mai este suspendat și un scaun pe care a stat defunctul înainte de moarte.

2. Catacombele din Paris, Franța

Aceste tunele subterane au apărut în timpul extracției de calcar pentru construirea templelor și palatelor din Paris.La sfârșitul secolului XVIII aici au fost înmormântate resturi de cadavre adunate de la cimitirele locale.

3. Piața magică Akodesseva, Togo

În vitrinele acestei piețe voodoo pot fi găsite cele mai diverse atribute ale religiei africane. Asortimentul este compus în mare parte de diferite insecte uscate, reptile și animale: capete de antilope, labe de leopard, cozi de maimuțe, corn de bivol, dinți de crocodil, oase, ciocuri de păsări de toate felurile. Deseori, călătorii cumpără de aici suvenire, fără să știe că prin intermediul lor localnicii le transmis boli, sărăcie, blesteme și alte nenorociri.

Citeşte şi Vacanţă de coşmar: O britanică a plătit 3.000 de lire sterline pentru o „celulă de închisoare”

4. Dealul Crucilor, Lituania

Aparent, acest loc nu este groaznic, și pare a fi chiar bun. Dacă nu ar avea în spate o legendă. Povestea spune că a fost odată o biserică care s-a prăbușit. Un bărbat, a cărui fiică era grav bolnavă, a decis să înalțe o cruce în acest loc sfânt pentru salvarea copilului său. Peste un timp, fata s-a însănătoșit. De aceea, localnicii au decis că instalând pe munte orice fel de cruce li se va întâmpla neapărat ceva bun.

5. Peștera Actun Tunichil Muknal, Belize

Acest loc este un monument al tribului maia. În peșteră au fost identificate schelete, dar și diferită lucrări din ceramică și piatră. Cel mai cunoscut schelet se numește „Fata de cristal”. Sunt resturile unei fete care a fost jertfită într-un ritual al tribului.

 


loading...