Vrei să ai succes în carieră? Schimbă-ţi jobul de 5 ori

Care este rostul tau in viata? Chiar si cele mai ocupate dintre noi si-au pus aceasta intrebare cel putin o data in viata.

11 nov. 2014, 10:57
Vrei să ai succes în carieră? Schimbă-ţi jobul de 5 ori

Cu toate astea, nimeni nu si-a adresat intrebarea de mai multe ori decat au facut-o oamenii care se aflau la granita dintre jobul pe care il detestau si jobul ideal despre care nu sunt siguri ca exista.

Fie ca este vorba de o proaspata absolventa de facultate care este gata sa faca saltul si sa patrunda in lumea profesionala sau de o femeie care nu mai poate sta nici macar o ora in micul ei birou comparabil cu o cutie de chibrituri, in fiecare zi oamenii analizeaza si devin obsedati in legatura cu relevanta carierelor lor.

Trebuie sa iti gasesti motivatia si sa inveti sa isi dai demisia pentru a castiga ceva. Iata cele mai importante motive pentru a face acest pas:

1. Pentru a-ti da seama ce nu vrei sa faci la locul de munca. De multe ori, avem o idee si ne imaginam ce vrem sa facem la job. Si acea idee este destramata de lumina cruda a lumii reale. Primele noastre joburi sunt cele care ne invata ca uneori, visele noastre nu se aliniaza cu realitatea. Ceea ce credeam ca ne dorim nu este acelasi lucru cu ceea ce am obtinut.

Acel prim loc de munca, acea prima incercare de a ne regasi pe noi insine si carierele noastre este esential intr-un mod pe care nu il intelegem. Doar pentru ca nu iti place jobul, doar pentru ca ti-ai dat demisia sau nu ai reusit sa stai prea mult la acel loc de munca, asta nu inseamna ca a fost o pierdere de timp. Acel prim loc de munca a fost un pas important deoarece este la fel de important sa iti dai seama si sa intelegi si ce nu vrei sa faci pe plan profesional.

2. Pentru a intelege cat de importanti sunt banii pentru tine. A doua profesie sau cariera se rezuma la bani. Ajungi sa iti dai seama ca, daca nu iti poti gasi jobul visurilor tale, macar ai putea sa iti gasesti salariul la care visai. Lucrezi la un loc de munca pe care il dispretuiesti, sperand ca banii vor mai indulci putin impunsaturile vietii profesionale. Iti spui ca, daca poti trece de 5 sau 10 ani de munca asidua si ajungi sa te imbogatesti, la final, toate astea vor merita eforturile.

Din pacate, pana la finalul primului an, poti sa realizezi ca toti banii din lume nu compenseaza pentru mizeria locului de munca pe care il urasti. Toti banii din lume nu inlocuiesc pasiunea si determinarea de care multe dintre noi au nevoie dimineata, pentru a se da jos din pat.

Citeste mai mult pe feminis.ro.