Vrei să fii o MAMĂ PERFECTĂ? Vezi care sunt secretele

Orice femeie vrea sa fie perfecta in toate relatiile pe care le are, pentru a se simti implinita si fericita: in relatia cu copiii sai, cu sotul sau, cu jobul si colegii sai, cu parintii sai, cu prietenele. Uneori reuseste, alteori nu. Dar un lucru este clar, se va stradui din plin, se va lupta cu propriile greseli, se va culpabiliza, va invata din ele, astfel incat sufletul sa-i fie impacat ca a facut tot ce a putut pentru binele propriu si al celor pe care ii iubeste.

25 iun. 2013, 05:22
Vrei să fii o MAMĂ PERFECTĂ? Vezi care sunt secretele

Vezi mai jos cateva situatii concrete din viata reala ale unor mame obisnuite, care au gasit raspunsuri la problemele lor si le-au impartasit si altor mame.

Nu te sfii sa ceri ajutorul

„Fa o lista cu toate persoanele care te pot ajuta. Daca esti mama, asta nu inseamna ca trebuie sa fii si “Super Femeia”. Cand s-a nascut fiica mea, am sunat-o plangand pe sora mea. Cand m-a auzit in ce stare sunt a venit la mine tocmai de peste 2.000 km departare si m-a ajutat sa ma pun pe picioare si sa ma organizez. Mi-a fost de un real folos. Nu vei fi o mama buna daca te straduiesti sa faci totul de una singura. O mama buna cere ajutorul de fiecare data cand are nevoie”, a spus o mamica de 43 de ani, mama unei fetite de 8 ani.

Cum sa urmaresti temele copiilor

„Cand au plecat copiii mei la scoala le-am facut fiecaruia cate un birou, aproape de bucatarie, astfel incat sa nu-si incurce cartile si caietele, iar eu sa-i pot supraveghea si sa le dau o mana de ajutor cand aveau nevoie. Nu lasa niciodata nesupravegheate temele copiilor. Este o rutina pe care trebuie sa o respecte, astfel incat sa stie ca asta astepti tu de la ei, in fiecare zi”, a spus mama a trei copii de 12, 9, respectiv 6 ani, ea avand 37 de ani.

Cum sa alungi cosmarurile copiilor

„Cand copiii au cosmaruri foloseste lanterna sau “spray-ul de indepartat mostrii”. Apoi aseaza-te in pat langa copilul tau si intreaba-l ce ar vrea sa viseze. Sugereaza-i lucruri placute, cum ar fi sa construiasca un castel de nisip pe plaja sau sa savureze o inghetata delicioasa etc. La copilul meu toate acestea au functionat de minune si doarme linistit in fiecare noapte”, a spus o alta mamica de 43 de ani, mama unui baiat de 6 ani.
 
Cum sa castigi „razboiul” dulciurilor

„Eu le servesc intotdeauna copiilor mei masa in castronele compartimentete. Fiecare compartiment contine pui, orez, salata si desert. N-am facut niciodata caz din ce se mananca prima data. Pentru mine n-a contat niciodata daca se mananca intai salata sau desertul. Oricum am grija ca desertul sa fie suficient de mic ca sa nu se sature daca-l mananca primul. Pentru copiii mei, acest truc a mers de minune”, a spus o mama de 39 de ani, mama a doi copii de 11, respectiv 4 ani.

Exprima-ti sentimentele si indeamna-ti copilul sa si le exprime

„Cand unul dintre copii era agitat si facea ceva care ma supara, il luam incetisor in brate si-i spuneam „Ok, este momentul pentru o discutie. Hai sa spunem fiecare ce avem de zis. Uite eu sunt asa de furioasa/ranita/ trista”. Si in acest timp imbratisam copilul si il incurajam sa vorbeasca. Incet-incet, copiii mei au invatat cum sa-si exprime sentimentele si sa se elibereze”, a spus o mama de 57 de ani,  mama a trei copii de 26, 24, respectiv 22 de ani.

Citeste mai multe pe sfatulparintilor.ro