Vrei să FII SEXY? Atunci, ÎNDOAPĂ-TE!

După moda siluetelor filiforme, în SUA a apărut o tendinţă total opusă, la fel de periculoasă pentru sănătate, şi anume glorificarea obezităţii, colăceii de grăsime şi abdomenul moale devenind atribute ale unei persoane sexi, relatează 'La Libre Belgique', care precizează că este vorba despre aşa-zişii 'stuffers' (cei care se îndoapă).

04 aug. 2014, 16:12

Îndopatul pentru a fi sexi este o nouă tendinţă la modă în SUA. Fenomenul ia amploare, mai ales pe reţelele de socializare, iar adepţii acestei mode cred că îngrăşarea se asociază cu un apetit sexual uneori fără limite.

Se postează tot mai multe fotografii cu tinere care consumă mari cantităţi de alimente hipercalorice, iar imaginile difuzate le arată ‘înainte’ şi ‘după’ luarea în greutate. Există şi un forum, Stuffer31, consacrat în întregime acestei tendinţe, potrivit aGERPRES.

De exemplu, o tânără scrie că, încă din copilărie, şi-a dorit să fie grasă. Acum are mereu la îndemână, lângă pat, alimente care nu se strică, astfel încât să poată mânca şi noaptea, când se trezeşte. De la 72 kg, ea a ajuns să cântărească după un an 124 kg şi, ca mii de alţi ‘stuffers’, postează cu mândrie fotografii în care apare obeză.

Citeşte şi Un nou tip de SELFIE atrage atenţia MASCULILOR. Fetele îşi pozează TOT ce au mai FRUMOS şi postează pe net

O specialistă în tulburări alimentare, Terese Katz, îşi exprimă însă îngrijorarea faţă de această nouă tendinţă. ‘În 26 de ani nu am văzut niciodată aşa ceva…Nu am întâlnit niciodată o persoană care să se îngraşe conştient şi să se simtă bine’, spune ea într-o postare pe site-ul Vocativ.

În ceea ce îi priveşte, ‘stuffers’ susţin că nu sunt inconştienţi şi că ştiu ce la ce riscuri se expun. ‘Nu suntem proşti. Oamenii ca mine merg la medic, ca toţi ceilalţi. Eu mă îngraş nu mâncând prăjituri în cantităţi industriale, ci consumând porţii mari de mâncare. Să fii gras este o nevoie sexuală, dar îi ascultăm totuşi pe medici’, arată o tânără, Jenny, pe Reddit.

Citeşte şi Alimente care îţi pot salva viaţa

În contextul în care obezitatea se răspândeşte ca un adevărat flagel pe continentul american, este greu de crezut că unii medici pot înţelege dorinţa de îngrăşare ca o nevoie sexuală, încheie lalibre.be