Vrei să stai departe de cabinetul stomatologic? Alimente pentru sănătatea dinţilor

Foarte multa lume are o fobie fata de cabinetul stomatologic. Numai gandul la sunetul frezei din cabinetul stomatologic iti face pielea ca de gaina. Cu toate astea, trebuie sa-l frecventezi cel putin de doua ori pe an. Iar daca vrei ca freza sa stea cuminte pe masa de lucru din cabinetul stomatologului, iata cateva alimente care iti pastreaza sanatatea dintilor.

26 ian. 2016, 21:21
Vrei să stai departe de cabinetul stomatologic? Alimente pentru sănătatea dinţilor

Lactatele te tin departe de cabinetul stomatologic

Produsele lactate precum iaurtul, kefirul, branza au foarte mult calciu si fosfor care ajuta la fortifierea smaltului dentar si la remineralizare. De asemenea, incurajeaza secretia de saliva ce are un efect de curatare. Saliva protejeaza dintii impotriva bacteriilor si echilibreaza nivelul PH-ului oral. Pentru cei cu intoleranta la lactoza, exista o varianta sanatoasa pentru dinti, imbogatita cu calciu, si anume laptele de soia.

Fibrele din telina iti protejeaza dintii de carii. Deci vei merge doar la control in cabinetul stomatologic

Telina este considerata un aliment abraziv pentru dinti mai ales datorita faptului ca are un continut ridicat de fibre. Astfel, poate proteja dintii si smaltul curatand suprafata dintilor. Consistenta ei fibroasa necesita mai multa mestecare ce incurajeaza la randul ei secretia de saliva, si deci reglarea PH-ului. Un alt avantaj este ca prin masticatie se asigura si masajul gingiilor ce le pastreaza sanatoase.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO