Vrei să-ţi trimiţi copilul la studii în Europa? Vezi câţi bani trebuie să scoţi din buzunar şi cum procedezi

În premieră pentru învăţământul de la malul mării, luni, a avut loc o prezentare a unor produse de lux dedicate învăţământului liceal şi gimnazial de top, dar şi ofertelor de tabere de limbi străine din străinătate.

17 mart. 2015, 08:06
Vrei să-ţi trimiţi copilul la studii în Europa? Vezi câţi bani trebuie să scoţi din buzunar şi cum procedezi

Sute de părinţi au participat luni la Târgul de consultanţă educaţională pentru a vedea ofertele pentru străinătate.

„Taberele pe care le avem noi în portofoliu pornesc de la 1.200 lire sterline sau euro, în funcţie de locaţie – Marea Britanie, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Spania, Statele Unite, Canada şi cresc cu 1.000 – 2.000 de euro, funcţie de facilităţile oferite şi de perioada de şedere. Copiii de vârstă mai mare au fost interesaţi de taberele academice, care oferă pregătire pentru admiterea la liceele de top sau pregătirea pentru universitate. O altă categorie a fost interesată de taberele de pregătire pentru certificatele lingvistice AEL sau Cambridge, urmând ca, la final, să susţină examenele şi să aibă diplomele necesare atât pentru admiterea la anumite licee, cât şi pentru admiterea la anumite universităţi. Din Constanţa, am avut circa 20 de copii care au plecat în acest gen de tabere anul trecut”, a declarat Teodora Răducanu, manager în cadrul IntegralEdu, potrivit cugetliber.ro.

Pentru cei care doresc să continue studiile liceale peste Ocean, într-o instituţie privată din America, părinţii trebuie să pregătească 55.000 de dolari pentru un an de studiu, iar în Canada, tot pe acolo, dar suma este în dolari canadieni. În Europa, cele mai căutate sunt liceele din Marea Britanie, aceasta şi pentru că mai departe universităţile de acolo sunt singurele care oferă burse guvernamentale. Un an de liceu în ţara lui Shakespeare ajunge cam la 15.000 de lire pe an, iar la polul opus, în Elveţia, se duce către 70.000 de franci elveţieni, în Germania – între 18.000 şi 32.000 euro, în Austria e similar cu Germania, în Portugalia, unde au asimilat curricula britanică, la un cost de 28.000 euro. În aceşti bani se regăseşte cazarea, masa, şcolarizarea, dar şi activităţi extracurriculare.