Vrei un copil? Află care sunt simptomele ovulaţiei

Dacă vrei să rămâi însărcinată, să ştii care sunt simptomele ovulaţiei te ajută foarte mult. Odată identificate semnele, dacă faci dragoste în această perioadă, şansele să ai un moştenitor cresc simţitor.

22 iul. 2016, 20:26
Vrei un copil? Află care sunt simptomele ovulaţiei

Iata care sunt informatiile de care ai nevoie. Nu toate femeile au un ciclu de 28 de zile, cu ovulatie in a 14-a zi. Un ciclu menstrual normal are in jur de 26-32 de zile. In plus, sunt femei care, din motive medicale, nu au ovulatie in fiecare luna. Odata ce ovulul a fost fertilizat, hormonii stopeaza productia altor ovule pentru ca sarcina prezenta sa fie in siguranta.
Cititi in continuare 4 simptome ale ovulatiei.
Durere
Este un simptom incomod, insa sunt femei care simt dureri moderate in zona abdomenului inferior atunci cand sunt la ovulatie. Durerile moderate sunt normale, insa daca durerea este intensa, ar putea fi un semn de chist ovarian, complicatii in urma unei interventii chirurgicale anterioare sau alte probleme de sanatate. Aceste dureri ar trebui investigate de catre medicul specialist, mai ales daca vrei sa ramai insarcinata.
Scaderea temperaturii bazale
Ca sa afli cand scade temperatura bazala, trebuie s-o monitorizezi zi de zi, dimineata, aproximativ la aceeasi ora. Pentru aceasta ai nevoie de un termometru bazal, special conceput pentru a reda cu acuratete (doua zecimale) temperatura.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.