Vrei un ficat sănătos? Atenţie la ce mănânci şi ce trebuie să scoţi de pe listă

Pentru buna funcționare a ficatului, alegeți alimente bogate în fibre. Un mic dejun ideal ar fi cel în care includeți ovăz. Cercetătorii spun că așa veți da jos și câteva kilograme, ceea ce vă va ajuta grozav și la buna funcționare a ficatului, potrivit site-ului webmd.com.

15 sept. 2017, 09:48
Vrei un ficat sănătos? Atenţie la ce mănânci şi ce trebuie să scoţi de pe listă

Pentru un ficat sănătos, legumele trabuie să abunde. Broccoli este o alegere foarte bună. Iar dacă nu te poți abține de la cafea, vei fi bucuros să afli că 2, 3 cești de cafea protejează ficatul împotriva efectelor adverse cauzate de consumul de alcool sau de o dietă nesănătoasă.

Ficatul va suferi, dacă îi dăm prea mult zahăr. Asta pentru că slujba lui este să convertească zahărul în grăsimi. Dacă exagerezi cu consumul, ficatul va primi prea mult zahăr, iar pe termen lung, te vei trezi cu un ficat gras, așa că fă un serviciu ficatului tău și dă-i zahăr doar ocazional.

Ceaiul verde este o minune de antioxidant, protejează împotriva mai multor tipuri de cancer, inclusiv a celui de ficat. Ceaiul va fi mult mai eficient, dacă îl vei bea fierbinte.

Apa va curăța întreg organismul, ficatul îți va mulțumi, iar kilogramele în plus se vor topi. Este foarte important să bei cantitatea de apă necesară organismului tău.

De asemenea, consumă nuci și migdale, care au multă vitamina E, benefică ficatului, redu consumul de sare, adaugă spanac ori de câte ori ai ocazia, iar când poți mânca afine, nu rata ocazia, deoarece compusul de polifenoli curăță ficatul, dar și întregul organism.

Și bineînțeles, atenție la alcool. Consumul excesiv și îndelungat de alcool poate provoca ciroză hepatică, așa că nu e bine să consumați mai mult de un pahar pe zi.

Citeşte şi A venit toamna! Cele mai sănătoase fructe şi legume din acest sezon