"Vrem apă!". Strigăt disperat al fermierilor, care cer Ministerului Agriculturii să declare Dobrogea zonă calamitată din cauza secetei

Publicat: Joi, 10 Septembrie 2020 10:56 // Actualizat: Joi, 10 Septembrie 2020 10:56 // Sursa: romaniatv.net

“VREM APĂ” este mesajul pe care Grupul de Inițiativă Civică al Producătorilor Agricoli din Dobrogea l-a lansat public odată cu întâlnirea de joi, de la Ministerul Agriculturii, între fermieri și oficiali ai instituției de resort. Fermierii dobrogeni au arat pe un câmp sterp un mesaj adresat autoritatilor: „Vrem apă!”, prin care vor să atragă atenția autorităților că Dobrogea suferă din cauza secetei.

Fermierii speră ca Ministerul Agriculturii să reabiliteze sistemul de irigații din Dobrogea și să declare județul Constanța zonă calamitată, astfel încât agricultorii să își poată amâna plata ratelor către bănci.

"Timp de 3 ore, pe terenul dintre localitățile Comana și Negru Vodă, din utilajele fermierilor noștri vom scrie mesajul VREM APĂ! Tragem un semnal de alarma disperat către autorități de a găsi soluții, împreună cu fermierii, la seceta care afectează în mod special zona Dobrogei.

Invităm presa să ia parte atât la momentul aranjării utilajelor în teren pentru a obține scris acest mesaj, cât și la Ministerul Agriculturii unde, după întâlnirea cu oficialii de la București, la ora 13:00, vom comunica rezultatele discuțiilor. Punem la dispoziția presei imagini filmate din dronă de pe tot parcursul acțiunii desfășurate pe teren", arată fermierii.

Citeşte şi Ministerul Agriculturii, veşti bune pentru fermieri. Încep plăţile pentru Programul Tomata

Conform sursei citate, la întâlnire vor participa, din partea Ministerului Agriculturii, secretarul de stat George Scarlat și reprezentanți ai Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare. Grupul de Inițiativă Civică al Producătorilor Agricoli din Dobrogea va fi reprezentat prin: Răzvan Filipescu, Theodor Ichim, Mihaela Lainer, Cornel Zamfir, Mircea Chipăilă, Mihai Ciobanu, Jean Marc Lacrouts, Sezai Curtali și Dragoș Zainea.

Temele care se vor discuta în cadrul acestei întâlniri sunt teme de maximă importanță pentru fermierii dobrogeni:

1. Sistemul de irigații: Reabilitarea sistemului de irigații este o necesitate la acest moment în Dobrogea.

2. Amânarea plății ratelor către băncile comerciale și firmele de leasing, pentru utilaje agricole, echipamente, terenuri și active agricole – măsură esențială pentru supraviețuirea agriculturii din județele Constanța și Tulcea în acest an.

3. Declararea județului Constanța "zonă calamitată"- seceta extremă din acest an impune această măsură.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ministerul Agriculturii protest fermieri seceta dobrogea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H