VREME de COŞMAR în Capitală: Trafic PARALIZAT, copaci rupţi, maşini distruse şi străzi inundate

Traficul a fost dat peste cap, iar peste 20 de copaci au fost rupţi în Capitală. Mai mult, zeci de maşini au fost distruse de arborii căzuţi, informează România TV. De asemenea, mai multe străzi din Bucureşti au fost inundate din cauza canalelor care nu au făcut faţă şuvoaielor, iar în oraşul Pantelimon un TIR a rămas blocat într-un drum care s-a surpat.

01 oct. 2013, 05:39
VREME de COŞMAR în Capitală: Trafic PARALIZAT, copaci rupţi, maşini distruse şi străzi inundate

Aproximativ 25 de copaci au fost doborâţi de vântul puternic, iar mai multe maşini au fost distruse.

„De la ora 5.00 se lucrează pentru îndepărtarea copacilor din mai multe locaţii. În Renaşterii a fost o solicitare, un copac s-a prăbuşit peste o casă”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU Bucureşti.

Peste 20 de maşini au fost avariate în noaptea de luni spre marţi de copacii doborâţi de furtună, a declarat  purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Andrei Codău, cel mai grav incident a avut loc pe strada Dimitrie Pompeiu, unde un copac doborât de vânt a avariat cinci maşini. Alte incidente au avut loc pe străzile Frunte Lată, Mozart şi Lacul Tei, unde copacii au căzut pe câte două autoturisme.

Codău a mai spus că se circulă greu din cauza apei acumulate pe carosabil pe Şoseaua Bucureşti – Ploieşti, în dreptul Institutului de Meteorologie, pe Şoseaua Virtuţii, Valea Oltului, Valea Ialomiţei, Iancu de Hunedoara, Şoseaua Progresului, Bucureştii Noi, la intersecţia cu Răzoare, Calea 13 Septembrie, la intersecţia cu Şoseaua Antiaeriană şi Calea Moşilor, la intersecţia cu strada Făinari.

De asemenea, nu funcţionează semafoarele la intersecţia Bulevardul Basarabia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, la intersecţia străzilor Mircea Vulcănescu cu Popa Tatu, pe Şoseaua Giurgiului, la intersecţia cu Drumul Găzarului, la intersecţia Calea Moşilor cu Bulevardul Carol I, pe Drumul Sării, la intersecţia cu strada lt. Găină şi pe Şoseaua Colentina, la intersecţia cu Teiul Doamnei.

Din cauza vremii, aproximativ 15 străzi au fost inundate. La ieşire din Bucureşti, pe Drumul Între Tarlale, apa era de aproape un metru pe carosabil.

„Am descărcat o maşină. Colegii de la Apa Nova au fost foarte operativi şi acţionăm cu a doua maşină. O să stăm aici în permanenţă că altfel această stradă se va umple peste bordură”, a precizat Marcel Nicolaescu, viceprimarul Capitalei.

Şi în oraşul Popeşti Leordeni mai multe străzi au fost inundate. Mai mult, un drum din oraşul Pantelimon s-a surpat din cauza ploii, iar un TIR a rămas blocat.

Pompierii au mai intervenit pentru de scoate apa din subsolul unor locuinţe, marţi dimineaţă fiind în desfăşurare două intervenţii pe strada Brumărescu şi pe Şoseaua Antiaeriană.

Va continua să plouă torenţial în Bucureşti şi în alte opt judeţe până marţi noaptea, când expiră avertizarea de cod portocaliu.

Vremea rea a făcut ravagii şi în ţară. Traficul rutier a fost perturbat în mai multe zone din ţară, din cauza ploilor abundente şi a vântului puternic.

Autorităţile sunt în alertă, pregătite să intervină în caz de urgenţe. Ministrul de Interne Radu Stroe a precizat, la comandamentul pentru situaţii de urgenţă reunit la Guvern, că vor fi închise temporar drumurile, dacă nivelul precipitaţiilor va creşte la un nivel important.