Vreme de coşmar în Italia: Stare de urgenţă în regiunea Toscana

Vremea rea face ravagii în Italia, unde vântul a depăşit 150 de km pe oră, şi a produs pagube însemnate. În centrul peninsulei, în regiunea Toscana, este stare de urgenţă. Cel puţin o persoană a murit din cauza intemperiilor.

05 mart. 2015, 12:07
Vreme de coşmar în Italia: Stare de urgenţă în regiunea Toscana

În regiunea Toscana, din Italia, a fost decretată stare de urgenţă. Cel puţin o persoană a murit din caua intemperiilor.

Cea mai gravă situaţie se înregistrează la Pistoia, unde toate şcolile sunt închise astăzi, iar locuitorii au fost sfătuiţi să evite orice deplasare. Pompierii au făcut faţă cu greu sutelor de apeluri telefonice.

În cursul nopţii, rafalele de vânt au atins 150 de kilometri la oră şi au doborât copaci, au smuls acoperişuri.

În Lucchesia, localitate din Toscana, un bărbat de 41 de ani a fost ucis de un arbore căzut peste maşina în care se afla. Tot aici, alte 5 persoane, printre care 2 pompieri, au fost rănite în incidente similare.

În capitala Roma, plouă în continuu de miercuri. Străzile s-au transformat în adevărate râuri, iar traficul în oraş a fost întrerupt.

Traficul rutier pe mai multe autostrăzi din centrul Italiei este întrerupt din cauza condiţiilor meteorologice extreme. Totodată, mai multe curse Aeriene interne din peninsulă au fost suspendate. Traficul feroviar este, de asemenea, perturbat.