PROGNOZA METEO. VREME deosebit de rece în România. Unde sunt anunţate ninsori

Meteorologii anunţă că vremea va fi deosebit de rece în zilele ce urmează, fiind aşteptate ploi în mai multe regiuni ale ţării, dar şi ninsori în zonele de munte. 

16 oct. 2016, 13:16
PROGNOZA METEO. VREME deosebit de rece în România. Unde sunt anunţate ninsori

LUNI, 17 octombrie 2016, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada, cu maxime cuprinse doar intre 6 grade Celsius in estul Transilvaniei si 13 grade in Banat. Cerul va fi variabil în regiunile estice, iar după-amiază şi noaptea parţial şi în centru şi in sud-est, dar in celelalte zone vor mai fi innorari si ploi slabe în Oltenia, pe spaţii restrânse în Muntenia, Crişana, Transilvania şi doar izolat în celelalte regiuni. La munte, în special în Carpaţii Meridionali, trecător va ninge slab. Vântul va avea unele intensificări în sud şi in sud-vest, cu viteze mai mari în zona montană a Banatului.

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de rece pentru această dată, cel mult 10..11 grade Celsius vor arata termometrele dupa-amiaza. Cerul va avea înnorări în prima parte a zilei când trecător va ploua slab, apoi va fi parţial noros. Vantul va mai avea ceva rabufniri.

MARTI, 18 octombrie 2016, deşi în cea mai mare parte a ţării temperaturile vor creste usor, vremea se menţine deosebit de rece pentru această dată cu deosebire în centru, in sud şi in est, zone in care ziua incepe cu minime chiar si de -8 grade in depresiuni dar si cu bruma si ceata in zonele joase. Pana dupa-amiaza mercurul creste in termometre pana la maxime cuprinse intre 7 grade Celsius in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei si 15 grade in Banat. Cerul va avea înnorări si izolat va ploua slab, în special în zona litoralului, dar spre sfârşitul nopţii urmatoare pe spaţii mici revin ploile in vest şi on sud-vest. Vântul va sufla cu unele intensificări pe crestele montane din sud şi sud-vest.

În Bucureşti, vremea va rămâne deosebit de rece, maximele nu trec de 11..12 grade Celsius. Vor mai fi innorari, dar sansele de ploaie foarte mici.

MIERCURI, 19 octombrie 2016, temperaturile vor continua să caracterizeze o vreme mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă îndeosebi în sud si in est, adica maximele vor fi in general intre intre 8 grade Celsius in estul Transilvaniei si 14 grade in Maramures . Cerul va fi mai mult noros în majoritatea regiunilor, exceptând nordul si centrul, unde înnorările vor fi temporare. Peste zi zilei va ploua local în sud-vest si izolat în rest, iar noaptea mai ploua pe arii restranse indeosebi in vest. La munte, precipitatiile vor fi si sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla mai alert în sudul Banatului, in Moldova si pe crestele montane.

În Capitală, valorile termice diurne vor continua să caracterizeze o vreme mai rece decât normalul perioadei. Cerul va fi mai mult noros, iar în cursul zilei vor fi conditii ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla cel mult moderat iar temperatra maximă va fi de 10..11 gr c

TENDINŢA

JOI, 20 octombrie 2016, temperaturile cresc faţă de cele din ziua precedentă şi se apropie de cele normale pentru această perioadă. Vorbim aşadar despre maxime între 10 şi 18 grade Celsius. Vor fi innorari temporare si mai ales noaptea va ploua local în regiunile vestice iar dimibneata va fi ceata pein zonele joase. De vineri pana duminica temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii octombrie dar nu scapam de ploi, ele vor cadea pe arii extinse chiar, indeosebi vineri noaptea si sambata.