Vreme DEOSEBIT DE RECE pentru această dată. VEZI PROGNOZA PE URMĂTOARELE TREI ZILE

Meteorologii anunţă vreme urâtă pentru zilele următoare. Sâmbătă temperaturile scad şi mai mult şi vorbim depre o vreme deosebit de rece. Duminică şi luni, mercurul din termometre nu vrea să crească păstrându-se valori scăzute pentru această perioadă a anului.

22 mart. 2013, 15:26
Vreme DEOSEBIT DE RECE pentru această dată. VEZI PROGNOZA PE URMĂTOARELE TREI ZILE

Meteorologii anunţă că sâmbătă se răceşte şi mai mult astfel că vorbim depre o vreme deosebit de rece, geroasă pe parcursul nopţii în unele zone din ţară. Soarele preia control asupra cerului, dar prin estul ţării şi la munte mai rămân câţiva nori şi local ninge slab. Mai ales în prima parte a zilei, vântul continuă să bată cu putere în estul teritoriului, cu rafale ce vor depăşi 90 km/h, dar şi în sud şi la munte cu viteze de până la 60…70 km/h.

În Moldova şi în zona de munte zăpada va fi viscolită sau spulberată. Temperaturile maxime vor fi de la -8…-7 grade în nordul Moldovei până spre 11 grade în Oltenia şi Muntenia.

COD PORTOCALIU de vânt puternic şi ninsori viscolite în 21 de judeţe

De ziua mondială a meteorologiei, bucureştenii vor avea parte de valorile termice mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă a anului. Amiaza aduce aproximativ 9 grade în Capitală. Soarele străluceşte cu dinţi, iar vântul se agită mai ales în prima parte a zilei, sporind senzaţia de rece.

Duminică, vremea rămâne deosebit de rece pentru această dată, geroasă dimineaţa în nordul, nord-estul şi centrul ţării. Cerul se înnorează din când în când şi vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsori, local în vest şi izolat în centru şi sud-vest. Vântul se mai agită puţin prin estul ţării, iar temperaturile maxime vor avea valori de la -7 grade în nordul Moldovei până la 4…5 grade în sudul Olteniei şi al Banatului.

Bucureştenii vor avea parte duminică de o vreme deosebit de rece pentru această perioadă a anului. După o dimineaţă cu -7…-5 grade, la amiază abia se strâng în termometre în jur de 2 grade. Deşi soarele va fi acoperit din când în când de nori, nu prea sunt şanse de precipitaţii, iar vântul nu se domoleşte de tot. 

CITEŞTE: ANM: SECETĂ în lunile iulie şi august. VEZI PROGNOZA METEO PE ŞASE LUNI VIDEO

Săptămâna începe tot sub semnul temperaturilor scăzute, mai ales în orele dimineţii când în nordul, nord-estul şi centrul ţării va fi ger. Amiaza aduce valori de la -5 grade în Bucovina până la 5 grade în Dealurile de Vest. Norii se înmulţesc, iar aria precipitaţiilor se va extinde şi va cuprinde treptat toată ţara.

Vorbim despre precipitaţii mixte în vestul şi sudul teritoriului şi predominant ninsori în rest. Totodată şi vântul prinde putere în sudul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte. Temperaturile maxime, în creştere faţă de ziua precedentă în regiunile intracarpatice, vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -9 şi 1 grad.

Luna mai va debuta cu temperaturi de peste 20 de grade. Vezi cum va fi vremea pe LITORAL

În Bucureşti este frig şi în prima zi a săptămânii viitoare în Capitală. Amiaza nu aduce mai multe de 1…2 grade în termometre. Cerul va fi noros şi mai ales seara şi noaptea vor cădea precipitaţii, la început sub formă de ploaie şi lapoviţă, apoi predominant sub formă de ninsoare, iar vântul este tot mai nervos.