Vreme extremă în Europa: Furtună puternică în Marea Britanie şi temperaturi de Iunie în Alpi FOTO şi VIDEO

În Marea Britanie este alertă de vreme rea. Mai multe şcoli şi birouri guvernamentale sunt închise din cauza unei furtuni puternice, însoţită de rafale de vânt de până la 150 de kilometri pe oră. Între timp, în Alpi vremea este de vară, nu de sfârşit de toamnă, iar peste Ocean, a nins în deşert.

13 nov. 2015, 16:53

Prima furtună de proporţii a sezonului, Abigail, loveşte Marea Britanie. Vântul puternic a produs deja valuri de până la 13 metri înălţime în Irlanda şi Scoţia.

Autorităţile au emis alertă de inundaţii pentru mai multe zone din Scoţia, iar şcolile şi grădiniţele de pe insule au fost închise, potrivit România TV.

Traficul aerian a fost dat peste cap de vântul puternic. Pe aeroportul din Edinburgh un avion de dimensiuni medii a întâmpina probleme la aterizare.

Situaţia este dramatică şi în Irlanda, unde vântul bate cu putere, iar traficul este dat peste cap. Meteorologii au avertizat că ploile vor fi însoţite de grindină şi descărcări electrice.

Vezi şi Vremea a luat-o razna: A nins în deşert GALERIE FOTO

Între timp, în Alpi este de-a dreptul vară, spre disperarea administratorilor de pârtii de schi şi a hotelierilor. Zăpada se topeşte văzând cu ochii. Pare să fie mai, iunie, nu noiembrie, când, în mod normal, sunt puse în funcţiune tunurile pentru a împrăştia zăpadă.

Staţia meteo oficială a aeroportului Aosta a înregistrat temperatura incredibilă de 27 de grade Celsius, valoare specifică mai degrabă lunilor iulie şi august, nu lunii noiembrie.

Şi peste Ocean vremea sfidează regulile. A nins în deşert, iar un oraş întreg din Nevada a fost paralizat de zăpezile fără precedent căzute peste noapte. Stratul de nea a atins 15 centimetri. În statul Iowa, furtunile au făcut prăpăd, au smuls copaci din rădăcini, iar mii de oameni au rămas fără curent electric.