Vreme extremă în Europa: Furtuni, ploi torenţiale şi ninsori VIDEO

Italia este în stare de alertă, Franţa a fost măturată de furtuni, iar nordul continentului este ameninţat de ploi torenţiale şi ninsori. Nici peste Ocean situaţia nu este mai bună: în America de Sud s-au înregistrat inundaţii catastrofale.

05 nov. 2014, 16:30

Italia este în stare de alertă din cauza ploilor abundente. Cea mai gravă situaţie se înregistrează în regiunea Toscana, unde o persoană a murit după ce a fost luată de viitură. Mai mult, râurile din oraşul Carrara au ieşit din matcă şi au inundat străzi, pieţe şi locuinţe.

În oraşul aflat între Florenţa şi Genova au fost închise toate şcolile, iar circulaţia feroviară a fost întreruptă. Alte două regiuni italiene, Piemont şi Liguria, se află sub ameninţarea ploilor abundente.

Vreme extremă este şi în Franţa, care a fost măturată de furtuni puternice. O femeie de 32 de ani a murit în apropiere de Nisa, după ce a fost surprinsă de o alunecare de teren. Aproape 2.000 de oameni au rămas fără curent electric, iar pagubele sunt enorme.

Mai multe drumuri au fost închise, iar zeci de maşini au rămas blocate de ape pe şosele. Pe aeroportul din Nisa, traficul aerian a fost oprit mai multe ore. Întrucât marea este extrem de agitată, autorităţile au închis plajele şi faleza.

Meteorologii avertizează că în sudul Germaniei şi în regiunile montane ale Austriei va ploua abundent, precipitaţiile depăşind peste 130 de litri pe metru pătrat. Iar în nordul continentului va ninge abundent. Centrul Finlandei este sub cod portocaliu de viscol şi ninsori.

Ploile au făcut ravagii şi peste Ocean. În Argentina, trei persoane au murit, iar alte 5000 au fost evacuate din cauza inundaţiilor devastatoare. În capitala Braziliei, precipaţiile abundente au fost însoţite de rafale puternice de vânt.