Vreme neobişnuit de caldă pentru sfârşitul lunii decembrie. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Ziua de Crăciun vine cu vreme, în general, frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Şi joi valorile termice vor fi mult mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. Vineri, cerul va fi mai mult noros şi va ploua slab, local în sud-vestul ţării şi doar izolat în rest, în timp ce în regiunile extracarpatice şi în restul zonelor se formează din nou ceaţă.

24 dec. 2013, 13:47
Vreme neobişnuit de caldă pentru sfârşitul lunii decembrie. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Ziua de Crăciun vine, în cea mai mare parte a ţării, cu vreme în general frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. În zonele joase din sud şi est, dar şi în depresiunile din centrul teritoriului, dimineaţa vor fi înnorări şi se va semnala ceaţă, mai persistentă în sudul Olteniei şi al Moldovei. Vântul va avea unele intensificări în Banat şi în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade în sudul Olteniei, în condiţii de ceaţă persistentă, şi 11…12 grade în Dealurile de Vest.

În Capitală, miercuri, cerul va fi parţial noros, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Vântul este liniştit, iar temperatura maximă va fi între 3…5 grade.

În cea mai mare parte a ţării, joi, vorbim despre valori termice mult mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. În vest şi sud-vest vor fi  înnorări şi, în special noaptea, local va ploua slab, iar la munte, la altitudini de peste 1.800 de metri, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În celelalte zone, cerul va fi parţial acoperit de nori, iar în zonele joase, mai ales în prima parte a zilei, local se va semnala ceaţă asociată izolat cu burniţă. Vântul prinde mai multa putere în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei şi la munte. Temperaturile maxime vor pleca de la 1 grad în zonele cu ceaţă şi se opresc la 13 grade în Dealurile de Vest.

A doua zi de Crăciun le rezervă bucureştenilor o vreme caldă, cu 5….6 grade în termometre la amiază. Cerul va fi temporar noros, iar în orele dimineţii vor fi condiţii de ceaţă. Vântul sufla cel mult moderat.

Vineri, vobim despre aceeaşi vreme caldă pentru sfârşitul lunii decembrie. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua slab, local în sud-vestul ţării şi doar izolat în rest, în timp ce în regiunile extracarpatice şi în restul zonelor se formează din nou ceaţă. Vântul mai are unele răbufniri nervoase pe crestele montane. În aceste condiţii, amiaza vine cu 4 grade în Bucovina şi estul Transilvaniei şi 13…14 grade în Dobrogea şi Bărăgan.

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii decembrie şi în Capitala pe parcursul zilei de vineri. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi condiţii ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade.