Vreme răcoroasă pentru sfârşit de august. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Meteorologii prognozează pentru zilele următoarele vreme răcoroasă şi cu ploi de scurtă durată în mare parte din ţară. Vreme instabilă şi răcoroasă va fi şi pe Litoral şi la munte.

30 aug. 2013, 13:38
Vreme răcoroasă pentru sfârşit de august. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Sâmbătă, vremea rămâne relativ răcoroasă în cea mai mare parte a ţării, în special în orele dimineţii. Soarele preia controlul asupra cerului şi numai răzleţ se mai arată norii ce vor lăsa ploi de scurtă durată pe alocuri în zona de munte şi cu totul izolat în celelate zone. Vântul continuă să fie mai nervos în Moldova, Dobrogea şi la munte, sporind astfel senzaţia de răcoare. Amiaza vine cu valori de la 19 grade în estul Transilvaniei până la 27 de grade în sudul Olteniei.

Deşi în Bucureşti, sâmbătă, temperaturile mai cresc puţin, ajungând spre 24…25 de grade la amiază, vorbim în continuare de o vreme răcoroasă, mai ales dimineaţa. Vestea bună este că se arată soarele, iar norii care se mai arată din când în când vor fi numai pentru decor, în timp ce vântul este destul de liniştit.

Duminică, deşi se mai încălzeşte puţin faţă de ziua de sâmbătă în cea mai mare parte a ţării, vorbim totuşi despre valori termice uşor mai coborâte decât cele normale pentru începutul lunii septembrie, mai ales dimineaţa şi noaptea. Soarele generos în mare parte din ţară, este umbrit de nori numai prin regiunile nordice şi nord-vestice unde, mai ales după-amiaza şi noaptea, local va ploua. Vântul rămâne puţin mai agitat numai pe crestele montane, iar temperaturile maxime vor pleca de la 20 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi ajung la 28 de grade în Lunca Dunării.

Şi în Capitală, duminică, temperaturile mai cresc puţin, dar rămân totuşi uşor mai coborâte decât cele normale pentru începutul lunii septembrie, mai ales dimineaţa şi noaptea. Soarele ţine agenda zilei, vântul domol, iar termometrele vor strânge peste zi cam 26…27 de grade.

Săptămâna viitoare debutează cu vreme răcoroasă în majoritatea regiunilor, exceptându-le pe cele sudice, unde temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru începutul lunii septembrie. Soarele împarte cerul cu norii şi plouă, ziua local în jumătatea de nord a ţării şi izolat în celelalte zone, iar spre seară şi noaptea, mai ales în partea de est, sud-est şi centru a ţării noastre. Sunt aşteptate şi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul are mai multă putere în sud-vestul şi centrul teritoriului, iar mercurul în termometre se opreşte la numai 16 grade în nordul Moldovei, dar reuşeşte să urce spre 29 de grade în Muntenia.

Luni în Bucureşti se vor înregistra temperaturi normale pentru început de toamnă, cel puţin la amiază când termometrele vor indica aproximativ 28 de grade. Soarele domină cerul, dar spre seară şi în cursul nopţii se înmulţesc şi aici norii şi sunt condiţii pentru averse şi descărcări electrice.

Deşi marţi vremea rămâne răcoroasă în majoritatea regiunilor şi plouă local în nordul, centrul şi estul ţării, dar şi la munte, de miercuri începe să se încălzească uşor şi treptat, iar ploile se restrâng şi îşi mai fac apariţia răzleţ doar prin nord-est şi pe la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 26 de grade, iar spre sfârşitul săptămânii vor câştiga în medie cam 4…5 grade.

Pe Litoral, sâmbătă, vremea va fi uşor instabilă şi răcoroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în timpul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 25 de grade, iar cele minime între 15 şi 17 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsã între 21 şi 23 de grade. Duminică, vremea va fi în general frumoasă, răcoroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil, predominant senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 27 de grade, iar cele minime între 15 şi 17 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 21 şi 24 de grade.

Vremea se va menţine relativ răcoroasă, sâmbătă, la munte, în special dimineaţa şi noaptea. Ziua începe cu soare, dar după-amiaza şi seara se înmulţesc norii şi lasă averse, posibil însoţite de descărcări electrice pe alocuri în Carpaţii Meridionali şi Orientali şi numai izolat în restul zonei montane. Vântul se agită pe crestele montane cele mai înalte, iar temperaturile se avântă la amiază spre 17 grade în Munţii Apuseni, la Stâna de Vale, 16 grade pe Valea Pahovei la Predeal, 14 grade la Păltiniş şi numai 10 grade la Vârful Toaca în Munţii Ceahlău.

Citeşte şi Veşti bune de la meteorologi. Ne aşteaptă o toamnă călduroasă. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI LUNI