Alertă meteo de ninsori pentru sudul şi sud-estul ţării, inclusiv în Bucureşti. Duminică ninsorile se extind în toată ţara

Meteorologii anunţă că vremea rea continuă în întreaga ţară. Ninge viscolit în mai multe zone din ţară. La această oră este în vigoare o informare meteo. În Muntenia şi în Dobrogea vor fi ploi şi lapoviţă, apoi ninsoare. De duminică aria ninsorilor se va extinde cuprinzând aproape toată ţara.

20 ian. 2018, 07:25
Alertă meteo de ninsori pentru sudul şi sud-estul ţării, inclusiv în Bucureşti. Duminică ninsorile se extind în toată ţara

Din a doua parte a zilei de sâmbătă, 20 ianuarie aria precipitațiilor se va extinde în sud și sud-est. În Muntenia și în Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie și lapoviță la început, iar în cursul serii și al nopții predominant ninsoare, astfel că se va depune strat nou de zăpadă în medie de 4…8 cm, local în jurul a 10 cm. În zona montană, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, temporar va ninge.

Vântul se va intensifica în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 ianuarie) la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud și sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40…45 km/h local în Dobrogea.

Vezi si: Cod GALBEN de CEAŢĂ, vizibilitatea scade izolat sub 50 de metri

Începând din a doua parte a zilei de duminică, aria precipitaţiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor şi treptat vor predomina ninsorile.


loading...
Partenerii noștri