Vreme tot mai caldă, cu temperaturi ca în timpul verii. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Zilele următoare vor aduce o vreme tot mai frumoasă, cu temperaturi în creştere. Meteorologii ne anunţă că locuitorii din sudul ţării vor avea parte chiar de temperaturi potrivite pentru un început de vară.

23 apr. 2013, 14:11
Vreme tot mai caldă, cu temperaturi ca în timpul verii. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Miercuri, vremea va fi în general frumoasă în cea mare parte a ţării şi se va încălzi, mai ales în sud-est. Instabilitatea atmosferică e ceva mai accentuată în regiunile nordice, nord-estice precum şi în zona Carpaţilor Orientali, unde norii cu dezvoltare verticală mai consistentă aduc pe arii restrânse averse şi descărcări electrice, mai ales în orele amiezii. În celelalte zone însă norii sunt mai puţini, cerul e categoric dominat de soare, aşa că probabilitatea de apariţie a ploilor e foarte scăzută. Vântul va avea intensificări doar în nordul Moldovei şi la munte. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 19 grade pe litoral şi 27 grade în sudul ţării, chiar şi cu 7 grade peste mediile climatologice.

Vara pare că se grăbeşte să ajungă şi în Capitală, unde vremea e frumoasă şi se mai încălzeşte puţin. Cerul va fi mai mult senin, vântul slab, iar după-amiază mercurul urca în termometre până la 25, 26 grade în centru, valori potrivite mai degrabă pentru începutul lunii iunie.

Citeşte şi Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşte. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Joi, vremea va fi în general frumoasă şi caldă pentru ultima decadă a lunii aprilie în aproape toată ţara. Cerul va fi mai mult senin în regiunile sudice şi sud-vestice şi variabil în celelalte regiuni, dar cu înnorări trecătoare în nord şi în nord-est, unde însă doar izolat sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul suflă mai energic doar în zonele înalte ale munţilor. Meteorologii prognozează maxime de la 19 grade în Delta Dunării până 29 grade în sudul Olteniei, unde putem vorbi despre o zi de vară timpurie.

Vreme caldă şi frumoasă şi în Bucureşti, abia dacă îndrăznesc să se arate pe cer câţiva nori inofensivi. Vântul abia dacă se simte, iar la amiază termometrele arată valori de 26, poate chiar 27 grade, ca la începutul verii.

Vineri, vremea va fi frumoasă şi caldă, practic ne vom bucura de o vreme aproape ca la debutul verii. Cerul va fi mai mult senin în majoritatea regiunilor. Norii se arată temporar mai în regiunile nord-estice şi montane, fără gând să lase vreo picătură de ploaie. Vântul suflă domol, cel mult moderat pe la munte şi în vest. Maximele termice pleacă de la 19 grade în Delta Dunării şi ajung la 28 grade în sudul şi în sud-vestul, adică vor fi aproximativ 8 grade peste mediile climatologice.

Vreme frumoasă şi caldă şi pentru bucureştieni. Cerul va fi mai mult senin, vântul adie plăcut, iar în termometre se adună până la amiaza 27 grade, cu aproximativ 7 grade peste normalul termic al datei din calendar.

Sâmbătă, vara dă semne că vrea deja să se instaleze la noi, mai ales în regiunile vestice şi sudice. Temperaturile maxime se vor situa în general între 16 grade în Delta Dunării şi ajung chiar şi la 29 grade în zonele de câmpie din vest şi din sud, dar şi în zonele joase din Transilvania. Vremea va fi şi în general frumoasă, abia seara şi în noaptea de sâmbătă spre duminică în vest, în nord şi în centru, mai ales seara şi noaptea, vor fi avese locale însoţite de descărcări electrice. În celelate zone astfel de fenomene vor fi izolate.

De duminică până la jumătatea săptămânii viitoare, vremea rămâne caldă, dar instabilitatea atmoserică e mai accentuată vineri în vest, în nord-vest, precum şi la deal şi la munte, apoi fenomenele asociate instabilităţii sunt puţine.