VREMEA 5 decembrie 2021. Veşti bune de le meteorologi! Temperaturi normale pentru această perioadă

Meteorologii anunţă că vremea se răceşte uşor duminică, vor fi temperaturi normale pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -3 şi 6 grade.

04 dec. 2021, 17:27
VREMEA 5 decembrie 2021. Veşti bune de le meteorologi! Temperaturi normale pentru această perioadă

VREMEA 5 decembrie 2021.Cum va fi vremea la noapteVREMEA 5 decembrie 2021. În ţară

: Cerul va avea înnorãri, iar pe arii restrânse, în nord-vest, trecãtor se vor semnala precipitaţii slabe. Acestea vor fi sub formã de ninsoare în Maramureş şi la munte, şi mai ales ploi în rest. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi în sudul Carpaţilor Occidentali. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -8 şi 3 grade. În zonele joase de relief, îndeosebi din sudul ţãrii, pe suprafeţe mici se va semnala ceaţã.

În Bucureşti:Cerul va fi noros, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade. La sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

Cum e vremea duminică

VREMEA 5 decembrie 2021. În ţară:

Vremea se va încãlzi uşor, astfel cã valorile termice diurne se vor situa în general în jurul celor normale în prima decadã a lunii decembrie, iar cele din cursul nopţii vor fi mai ridicate decât acestea. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -3 şi 6 grade, mai ridicate în Dobrogea pânã spre 10 grade. Cerul va avea înnorãri şi temporar se vor semnala precipitaţii, în vest şi sud-vest, local în nord şi centru şi pe arii restrânse în rest.

Vor fi ploi, exceptând zona Maramureşului unde, în primele ore ale intervalului va ninge, apoi vor predomina ploile, iar spre sfârşitul intervalului şi depresiunile din estul Transilvaniei unde cu o probabilitate destul de mare vor fi şi precipitaţii sub formã de ninsoare.

La munte, precipitaţiile vor fi mixte, iar la altitudini mari vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a nopţii, cu o probabilitate mai mare în Moldova, precum şi în zona montanã şi submontanã aferentã acestei regiuni, pe arii în general restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada, iar la intensitãţi mai mici în sudul Banatului şi pe litoral. În zonele joase în primele ore ale intervalului şi spre sfârşitul acestuia, pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti: Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã, în creştere uşoarã faţã de ziua anterioarã va fi de 6… 7 grade, iar cea minimã de 2…3 grade. În primele ore ale intervalului şi spre sfârşitul acestuia vor fi condiţii de ceaţã.