Vremea a schimbat foaia. Meteorologii au emis COD GALBEN pentru perioada următoare

Meteorologii au emis, luni, o atenționare nowcasting Cod Galben de vânt puternic, valabilă în următoarele 6 ore pe raza județului Tulcea. În plus, în perioada 29 septembrie, ora 10 – 29 septembrie, ora 21 va ploua în mai multe zone din ţară.

28 sept. 2015, 05:41
Vremea a schimbat foaia. Meteorologii au emis COD GALBEN pentru perioada următoare

Administrația Națională de Meteorologie a anunţat că, între orele 8,00 și 14,00, în județul Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 55 — 65 de kilometri/oră.

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM.

În perioada 27 septembrie, ora 03 – 28 septembrie, ora 12 sunt anunţate ploi moderate şi însemnate cantitativ. În intervalul menţionat, vor fi perioade în care ploile se vor semnala pe arii extinse, în special în nordul şi estul Olteniei, Muntenia, Moldova precum şi în sudul şi estul Transilvaniei. În aceste regiuni cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35…40 l/mp.

De asemenea, ANM a emis o informarea meteorologică pentru  29 septembrie, ora 10 – 29 septembrie, ora 21 pentru mai multe zone din ţară.

În intervalul menţionat, aria ploilor se va restrânge treptat către sud-estul ţării, unde cantităţile de apă vor mai depăşi 15…20 l/mp. În sudul Moldovei, Bărăgan şi Dobrogea vântul va avea intensificări, cu rafale de 50…55 km/h. Valorile termice vor continua să scadă, iar vremea va deveni rece pentru această perioadă în toate regiunile.