Vremea caldă de primăvară, cu ploi trecătoare. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea va fi frumoasă în primele zile ale lunii aprilie, cu temperaturi de primăvară şi nori trecători. În unele regiuni ale ţării, pot apărea ploi nocturne, însă acestea vor avea caracter trecător. De joi, ploile vor fi mai îndrăzneţe, dar vremea se va menţine călduroasă.

01 apr. 2013, 11:46
Vremea caldă de primăvară, cu ploi trecătoare. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Marţi, vremea se încălzeşte din nou în regiunile intracarpatice, astfel că vom vorbi despre o vreme caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime cuprinse ce vor pleca de la 9 grade în nordul Moldovei şi vor ajunge la 21 de grade în Lunca Dunării. Soarele ţine agenda zilei, dar în orele amiezii se înmulţesc norii în special în zona de munte şi în jumătatea de sud-vest a ţării, unde pe alocuri va ploua, iar la altitudini de peste 1 800 m vor fi şi lapoviţe sau ninsori. Sunt aşteptate manifestări mai curând specifice sezonului cald, cu ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi posibil căderi grindină. Începând de după-amiază şi până la sfârşitul nopţii, cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, iar izolat, în special în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, 30…35 l/mp. Totodată, vântul prinde putere cu precădere în sudul şi centrul teritoriului, precum şi la munte.

Pe bucureşteni îi aştepta marţi o zi caldă şi însorită, cu posibilitatea de ceaţă în orele dimineţii. Spre seară însă, cerul se acoperă şi aici cu nori, însă mai curând noaptea vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va avea unele răbufniri, iar maximă termică va fi de 18…19 grade.

Citeşte şi Vremea este schimbătoare în aprilie. Ce temperaturi vor fi în ţară. VEZI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Miercuri vorbim despre temperaturi apropiate de cele normale, de la 8 grade în nordul extrem al Moldovei până la 16 grade în sudul Munteniei, însă cu ploi în toate regiunile ţării, mai importante cantitativ, mai ales, în zona montană şi însoţite de tunete şi fulgere. Nu lipsesc nici condiţiile de grindină, iar pe crestele înalte de munte va mai ninge. În plus, şi vântul va fi alert în cursul zilei atât în sudul şi estul ţării, cât şi în centru şi zona de munte.

În Capitală, miercuri până la amiază, temperatura aerului va urca spre aproximativ 15 grade, deşi cerul va fi acoperit de nori şi va ploua destul de serios pe parcursul zilei, iar vântul va fi şi el agitat.

Joi, în vestul şi sud-vestul ţării vremea se îndreaptă, aici soarele este tot mai prezent, însă în est, centru şi nord norii trenează cel puţin în prima parte a zilei şi mai lasă ploi slabe, la nivel local. Iar în regiunile sudice vântul suflă mai alert, însă dinspre vest şi curăţă treptat cerul de nori. În aceste condiţii maximele temperaturii aerului pornesc de la numai 4…5 grade în nordul Moldovei, însă în sudul Olteniei – mai însorită – încă se ating 16 grade la amiază.

În prima parte a zilei de joi locuitorii Capitalei mai au nevoie de umbrele, cerul rămâne încă noros şi sunt condiţii pentru câţiva stropi de ploaie, însă treptat vântul sprinten de vest alungă norii şi soarele îşi face şi el apariţia, nu pentru multe ore, dar îndeajuns încât mercurul din termometre să urce spre 15 grade până la amiază.