VREMEA DE PAŞTE: Risc mic de precipitaţii

VREMEA DE PAŞTE 2014. Vremea de Paşte va fi la fel ca cea din Duminica Floriilor, aşa spune o vorbă din popor, însă elementele schimbătoare anunţate de meteorologi face ca prognoza meteo de sărbătorile pascale să fie puţin incertă.

07 apr. 2014, 10:25
VREMEA DE PAŞTE: Risc mic de precipitaţii

VREMEA DE PAŞTE. Regimul termic va fi unul schimbător în următoarele două săptămâni, iar pentru zilele de Florii şi de Paşte există semnalul unor temperaturi normale pentru această perioadă, cu maxime de 20 de grade Celsius, a declarat, luni, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu.

PROGNOZA METEO de Paşte şi de 1 Mai: Cum va fi vremea de Paşte 2014

„Există semnalul ca până în Florii să mai avem variaţii de temperatură, adică va fi o săptămână cu vreme foarte schimbătoare. După jumătatea acestei săptămâni, va urma o nouă perioadă de răcire a vremii. Sperăm, însă, ca în ziua de Florii vremea să fie în normalul perioadei din punct de vedere termic, ceea ce înseamnă că posibil pe sudul şi, poate, şi pe vestul ţării, să avem temperaturi de 20 de grade. Pentru săptămâna următoare şi posibil pentru ziua de Paşte, sperăm într-o vreme ceva mai stabilă, deşi nu sunt excluse episoadele de precipitaţii. Există semnalul ca, în ziua de Paşte, să fie cel puţin din punct de vedere termic asemănări cu ziua de Florii, aşa cum spune şi tradiţia. O estimare exactă a temperaturilor de Florii va fi dată după ziua de joi. Acum semnalul este unul al unei vremi destul de normale din punct de vedere termic pe jumătatea de sud a ţării”, a menţionat Georgescu.

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea de Florii şi de Paşte

VREMEA DE PAŞTE. Pe de altă parte, meteorologul România TV Viorica Dima a explicat faptul că dacă de Florii sunt aşteptate precipitaţii în centru, vestul şi nordul ţării, iar seara şi în sud-est, pentru Paşte vom avea ploi în toate zonele ţării.

Vremea la munte de Florii va fi mai răcoroasă, iar temperaturile nocturne vor scădea sub limita de îngheţ, la o medie de -2, -4 grade, iar în nopţile mai reci sunt aşteptate chiar şi lapoviţe.

PROGNOZA METEO pe trei luni. Cum va fi vremea de Paşte