PROGNOZA METEO. Vremea se menţine rece şi plouă în toată ţara

Vremea se păstrează rece în următoarele zile, mercurul din termometre urcând cu greu până la 12 ... 13 grade. Ploile care se vor abate în întreaga ţară vor fi însoţite de vânt puternic, în timp ce în zona montană precipitaţii se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

01 oct. 2013, 13:25
PROGNOZA METEO. Vremea se menţine rece şi plouă în toată ţara

Miercuri, după o noapte rece şi ploioasă, precipitaţiile dau semne de oboseală. Mai plouă puţin prin Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi Banat, dar pe arii restrânse. Frigul însă nu cedează teren. Valorile termice abia adună 5-6 grade în plină zi în depresiuni şi în estul ţării, în condiţiile în care cele mai mari valori nu vor depăşi 13 grade, în vest. În plus, acelaşi vânt tăios ne va face să tremurăm de frig în sudestul ţării şi la munte.

A venit IARNA în octombrie! Mai multe drumuri naţionale din ţară sunt ÎNCHISE din cauza zăpezii VIDEO

Capitala scapă miercuri de ploile abundente. Mai cad câţiva stropi peste zi, dar este rece, vântul suflă susţinut şi temperatura abia dacă urcă la 8 grade.

Joi vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit la începutul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări temporare, mai ales în cursul zilei, când va ploua slab pe arii restrânse în regiunile extracarpatice şi izolat în rest. Precipitaţii slabe, trecătoare, se vor semnala şi în zona montană, unde vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în estul ţării şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 5…6 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 12 grade în Banat şi Oltenia.

Dobrogea, sub COD PORTOCALIU de ploi şi vânt puternic

În Bucureşti, vremea va fi în continuare deosebit de rece în ziua de joi. Cerul va prezenta unele înnorări şi trecător vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade.

Vineri, vremea se va menţine mult mai rece decât ar fi normal în prima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în sudul şi în estul ţării, unde izolat este posibil să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 5…6 grade în estul Transilvaniei şi 13 grade în Oltenia şi sudul Banatului.

Citeşte şi PROGNOZA pentru DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Vremea se va menţine deosebit de rece, cu precădere noaptea şi dimineaţa, vineri în Capitală. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade,

Weekendul anunţă o uşoară ameliorare a vremii. Dar, deşi temperaturile vor creşte uşor în toată ţara, vremea se va menţine mult mai rece decât în mod obişnuit. Cerul se înseninează. Mai plouă izolat doar în regiunile estice. Vântul va sufla mai hotarat în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…8 grade şi 15 grade în sud-vest, dar nopţile sunt extreme de reci, cu valori între -1 şi 7 grade, chiar mai scăzute în depresiuni, până în jurul valorii de -5 grade. Local se va produce brumă, iar în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

La munte episodul de iarnă timpurie continuă, dar cu vreme ce se ameliorează. Cerul va fi mai mult noros şi mai ales în prima parte a zilei mai cad precipitaţii, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare, pe arii destul de extinse în Carpaţii Meridionali şi pe areale mai restrânse în celelalte masive. Vântul scade în intensitate, dar vorbim şi despre temperaturi mai mici decât marţi.

În centru vreme este rece, chiar deosebit de rece şi miercuri, cu cer noros mai toată ziua. În apropierea zonelor montane mai cad ceva precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în zonele joase plouă izolat în sudul Transilvaniei. Sunt 5 grade maximă la Miercurea ciuc, 7 în Braşov, 10 la Târgu Mureş.

În nord-vest printre nori soarele se arată timid, când în când, aşa că şansele să plouă sunt reduse. Maximele se opresc la 11 grade în Maramureş şi 13 în nordul Crişanei şi la Oradea.

În vest pe cer sunt mulţi nori, dar se arată şi soarele din când în când în sudul Crişanei, în timp ce în sudul Banatului mai plouă slab, pe arii restrânse. Aici maximele ating 13 grade la Arad şi la Timişoara, destul de rece aşadar pentru ziua din calendar.

Vreme deosebit de rece în Oltenia, unde mercurul nu se ridică în termometre nici până la 10 grade, vorbim despre maxime de 9 grade la Târgu Jiu şi la Craiova. Cerul rămâne acoperit de nori din care mai plouă temporar, dar nu mai vorbim despre ploi însemnate cantitativ.

În jumătate vestică a Munteniei vremea este la fel de rece, cu cerul acoperit şi ploi temporare, fără să fie în cantităţi de luat în seamă, iar vântul e mult mai domol decât marţi.

În sud-est norii groşi şi ploile sunt încă la ordinea zilei, vântul mai suflă cu intensificări, iar maximele caracterizează tot o vreme deosebit de rece, vorbim despre doar 7 grade la Călăraşi şi la Tulcea şi 8 la Constanţa.

Şi în Moldova soarele rămâne dincolo de un strat consistent de nori, dar ploile aici sunt puţine şi neînsemnate cantitativ. Vântul suflă moderat, dar la amiază e frig ca la jumătatea lunii noiembrie, 8 grade în Bacau şi la Iaşi şi 3 la Suceava.