Vremea la mare şi la munte: PROGNOZA METEO pe trei zile

PROGNOZA METEO. Instabilitatea atmosferică va domina următoarele zile. Dacă în unele regiuni va fi soare şi cald, în altele pot apărea furtuni.

03 iul. 2014, 13:15
Vremea la mare şi la munte: PROGNOZA METEO pe trei zile

PROGNOZA METEO. Vineri, instabilitatea atmosferică va fi în diminuare, aşa că vremea se ameliorează semnificativ. Norii acoperă parţial cerul în mare parte a ţării, dar mai sunt şi înnorări temporare în estul şi în sud-estul ţării, precum şi la munte, unde doar pe arii restrânse mai cad averse, în general reduse cantitativ, izolat însoţite de fulgere şi tunete. Vântul suflă mai energic în Moldova, în Dobrogea şi în Bărăgan, dar şi pe crestele munţilor. Maximele termnice se vor situa în general între 20 grade în Moldova şi cel mult 29 grade în vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Temperaturile scad uşor comparativ vineri, meteorologii prognozează 26, cel mult 27 de grade după-amiază. Norii mai acoperă temporar cerul şi sunt condiţii ca trecător să plouă slab, iar vântul nu face excese.

Citeşte şi VREMEA LA MARE: Prognoza meteo pe litoral în weekend

VREMEA LA MARE. În sud-est avem parte încă de fenomenele de instabilitate, înnorări temporare, local ploi de scurtă durată şi izolat descărcări electrice, dar şi vânt mai alert. Temperaturile, în scădere uşoară, se opresc la 26 grade la Călăraşi şi la Tulcea şi 25 la Constanţa.

VREMEA LA MUNTE. în centru, după furtunile de aseară vremea se ameliorează semnificativ. cerul va fi temporar, mai ales în apropierea masivelor montane din sud-estul Transilvaniei, unde cad şi câteva averse însoţite de descărcări electrice. Temperaturile cresc uşor până la 20 grade la Miercurea Ciuc, 25 Braşov, Sibiu şi Târgu Mureş.

Citeşte şi COD GALBEN de FURTUNI în Bucureşti şi alte 20 de judeţe

PROGNOZA METEO. Weekendul vine cu vreme frumoasă, aşa că vă puteţi face planuri pentru petrecerea zilelor libere. Sâmbătă, soarele e foarte darnic peste zi, norii sunt doar de decor în mare parte a ţării şi acoperă parţial cerul. Doar izolat mai sunt posibile ploi slabe, de vară, în Carpaţii Meridionali. Vântul e ceva mai turbulent în sudul Banatului şi la munte. Vreme se încălzeşte, mai cu seama în vest unde se ating maxime de până la 32 grade, în timp ce izolat în Moldova, mercurul se opreste la 24, 25 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă ne bucurăm de vreme frumoasă, cu nori puţini pe cer, vânt cel mult moderat şi temperaturi foarte plăcute, 28 grade, poate 29 în zona centrală la umbră.

PROGNOZA METEO. Duminică temperaturile continuă să crească în cea mai mare parte a ţării şi vremea devine călduroasă, cu maxime la umbră cuprinse în general între 26 grade pe litoral şi 34 grade în Câmpia de vest, unde ne apropiem, la doar un grad de pragul vremii caniculare. Cerul va fi variabil, chiar mai mult senin în unele zone şi doar după-amiază şi seara în zonele de munte se adună ceva nori şi cad câteva averse însoţite de descărcări electrice.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminica se încheie cu vreme potrivită pentru prima decadă a lunii lui cuptor. Soarele domină autoritar cerul şi vremea devine călduroasă după-amiază, cu maxime de 30..31 grade. Vântul îşi face simţită prezenţa şi răcoreşte puţin atmosfera.

PROGNOZA METEO. Săptămâna viitoare începe cu vreme călduroasă şi în general frumoasă. Maximele se vor situa în general între 28 şi 34 grade, marţi e posibil chiar să se atingă 35 grade la umbră în Banat, iar ploile sunt foarte puţine, doar pe la munte sunt câteva averse după-amiază şi seara. De miercuri până vineri instabilitatea atmosferică va fi din nou mai accentuată, aşadar revin ploile însoţite de descărcări electrice şi vânt în rafale, iar temperaturile scad cu câteva grade începând din vest.