Vremea rămâne caldă, în timp ce ploile se împuţinează. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Ultimele zile ale săptămânii vor fi dominate de o vreme plăcută, cu temperaturi normale pentru această perioadă. Totuşi, meteorologii ne anunţă că nu vom scăpa de precipitaţiile sub formă de ploaie.

03 apr. 2013, 14:11
Vremea rămâne caldă, în timp ce ploile se împuţinează. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Joi, ploile se retrag din sudul şi sud-vestul ţării şi norii chiar se mai răresc, dar continuă pe arii extinse în jumătatea de nord, în timp ce în celelalte zone mai plouă local. În zone de munte vor mai fi precipitaţi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul mai suflă cu intensificări în sudul ţării, iar trecător şi la munte şi în sud-vest. Sub aspect termic vom simţi răcirea vremii în regiunile intracarpatice, unde maximele vor fi în general cuprinse între 5 şi 12 grade. În celelalte regiuni e mai cald, maximele sunt apropiate de valorile normale, adică între 9 grade în nordul Moldovei până la cel mult 16 grade în sudul Olteniei.

În Capitală mai mulţi nori rămân pe cer în primele ore când trecător mai plouă slab, dar spre seară cerul devine variabil. Vântul mai are răbufniri, iar la amiază aşteptăm 12, cel mult 13 grade, cu câteva grade mai răcoare decât în mod normal.

Citeşte şi Vremea este schimbătoare în aprilie. Ce temperaturi vor fi în ţară. VEZI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Ziua de vineri începe cu vreme mai plăcută ca aspect, adica cer variabil şi izolat ceaţă dimineaţa, în special în Lunca Dunării, dar treptat nori tot mai mulţi şi mai groşi revin pe cer începând cu vestul ţării şi aduc ploi, în general slabe cantitativ, însă pe arii extinse în vest, în centru şi în nord. În celelate regiuni ploile sunt mai puţine. Vântul suflă mai alert în sudul Banatului şi în zonele de munte. Vestea bună e că vremea se încălzeşte faţă de ziua precedentă, mai ales în regiunile intracarpatice şi vorbim despre maxime de la 13, 14 grade în nord până la 20 grade în sud-est.

Şi în Bucureşti vremea se încălzeşte, chiar dacă cerul e temporar noros şi trecător sunt condiţii să plouă slab. Vântul se mai agită puţin în timpul zilei, iar la amiază aşteptăm maxime de 18, 19 grade.

Citeşte şi Luna mai va debuta cu temperaturi de peste 20 de grade. Vezi cum va fi vremea pe LITORAL

 

Şi sâmbătă norii rămân peste vestul, centrul şi nordul ţării, unde lasă ploi pe arii relativ extinse. În nordul Carpaţilor Orientali precipitaţiile mai pot fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În celelate regiuni se înnorează temporar şi ploua izolat. Vântul suflă cu ceva intensificări la munte şi trecător în regiunile extracarpatice, dar şi în centru. Vremea se răceşte accentuat în nordul Moldovei, în timp ce în Muntenia şi în Dobrogea e mai cald decât mod obişnuit, cu maxime de la 6 la 22 grade.

Vreme caldă şi pentru bucureşteni în prima zi de weekend. Soarele domină peisajul meteo printre nori paşnici, iar vântul nu ne deranjează. La amiază sunt prognozate maxime de 21, 22 grade în termometre.

Citeşte şi ANM: SECETĂ în lunile iulie şi august. VEZI PROGNOZA METEO PE ŞASE LUNI VIDEO

Duminică, răcirea vremii se propagă la nivelul întregii ţări, dar se va simţi mai accentuat în zonele situate la exteriorul arcului carpatic astfel încât maximele se vor situa în general între 4 şi 16 grade. Norii acoperă cerul temporar, mai ales la munte şi în jumătatea sudică a ţării, unde aşteptăm din nou ploi, mai ales în timpul nopţii de duminică spre luni. În celelate regiuni precipitaţiile sunt mai puţine şi slabe cantitativ. Vântul se va intensifica în sud-est şi în est, dar trecător suflă mai energic şi în sud-vest.

Luni, vremea e încă destul de răcoroasă în regiunile extracarpatice, apoi temepraturile cresc uşor până la jumătatea săptămânii, însă în ansamblu rămân sub cele normale pentru data din calendar în majoritatea regiunilor. Temporar mai cad precipitaţii, la început în sud, apoi mai ales în regiunile vestice.