Vremea rea a făcut ravagii în toată ţara: Zeci de arbori au căzut pe maşini şi carosabil, imobile, curţi şi subsoluri inundate

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 11 judeţe pentru înlăturarea efectelor negative ale ploilor abundente. Peste 40 de arbori au căzut pe carosabil sau maşini, iar mai multe imobile, curţi şi subsoluri au fost inundate, potrivit IGSU.

25 iul. 2017, 07:00
Vremea rea a făcut ravagii în toată ţara: Zeci de arbori au căzut pe maşini şi carosabil, imobile, curţi şi subsoluri inundate

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis marţi dimineaţa că în ultimele 24 de ore, la nivel naţional au fost emise 91 atenţionări şi avertizări imediate Cod Galben şi Cod Portocaliu de ploi, intensificări ale vântului, descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni.

Vremea rea a produs pagabe în 26 localităţi din 11 judeţe, respectiv Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Ialomiţa, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu-Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, precum şi în municipiul Bucureşti.

Pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru înlăturarea a 42 de arbori de pe carosabil sau autoturisme şi pentru evacuarea apei din 7 imobile, 6 anexe, 13 curţi şi 6 subsoluri. De asemenea, vântul puternic a afectat patru acoperişuri.

IGSU mai arată că din cauza ploilor şi aluviunilor de pe carosabil, circulaţia rutieră pe DN 1, în zona localităţii Sinaia, judeţul Prahova şi pe DJ 203K, în zona localităţii Lopătari, din Buzău, s-a desfăşurat cu dificultate, iar echipe specializate au intervenit pentru remedierea situaţiei.

Potrivit sursei citate, marţi dimineaţa, la nivel naţional nu mai erau înregistrate situaţii care să impună intervenţia echipajelor de pompieri militari.

Având în vedere că şi în următoarea perioadă de timp sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase în mare parte a ţării, IGSU recomandă cetăţenilor ca pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia şi să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor ar trebui să se realizeze în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Citeşte şi COD PORTOCALIU de PLOI TORENŢIALE. Capriciile vremii au făcut ravagii în ţară şi în Capitală. Pericol mare de inundaţii UPDATE

 

loading...