Vremea rea devastează Brazilia: 16 morţi şi 500 de persoane fără adăpost din cauza torentelor VIDEO

Vremea rea face ravagii în Brazilia. Şaisprece oameni au murit şi peste 500 au rămas fără casă din cauza ploilor torenţiale. Cei mai afectaţi de intemperii au fost locuitorii statului Rio de Janeiro, unde s-a rupt un dig.

19 mart. 2013, 07:09
Vremea rea devastează Brazilia: 16 morţi şi 500 de persoane fără adăpost din cauza torentelor VIDEO

De mai bine de 24 de ore plouă fără oprire în statul Rio de Janeiro. Majoritatea drumurilor au fost blocate de copacii rupţi de vânt şi de alunecările de teren. Sute de oameni au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a ieşi din casele acoperite de ape.

„Eu m-am dus să văd ce se întâmplă acolo în spate şi am văzut mulţi oameni răniţi. O femeie din cealaltă parte striga după ajutor de la balcon. Am încercat să ajung la ea, dar nu am reuşit. Apoi am auzit zgomotul. Eu am fugit şi m-am ascuns, atunci a venit viitura şi i-a luat pe oamenii care erau cu mine”, a povestit o persoană dintre cele câteva sute care au fost grav afectate de inundaţii.

Sute de oameni s-au văzut nevoiţi să-şi părăsească locuinţele după ce dealurile din apropiere au început să se surpe.

Şaisprezece oameni au murit din cauza alunecărilor de teren printre care şi doi pompieri în misiune. Autorităţile au decis să evacueze mare parte din populaţie deoarece solul a devenit foarte instabil din cauza ploilor.

În regiunea Petropolis a fost declarată stare de urgenţă. Autorităţile au deblocat fonduri speciale pentru a-i ajuta pe sinistraţi. Meteorologii spun însă că ploile vor continua.