Vremea rea face ravagii în ţară. Taximetrist rănit după ce un copac a căzut peste maşina sa, pe un bulevard din Capitală

Şapte copaci au fost rupţi de vânt şi au căzut peste maşini, marţi, în Capitală, un taximetrist fiind rănit. Şi la Braşov, un copac a căzut peste două ambulanţe, fără a exista victime, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja. De asemenea, din cauza vremii nefavorabile, este 2.000 de familii din Dâmboviţa au rămas fără curent electric, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din câteva gospodării.

24 oct. 2017, 08:14
Vremea rea face ravagii în ţară. Taximetrist rănit după ce un copac a căzut peste maşina sa, pe un bulevard din Capitală

Un taximetrist a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital, marţi, după ce un copac a căzut peste maşina sa, din cauza vântului puternic, pe bulevardul Dinicu Golescu din Capitală. În taximetru se aflau şi trei pasageri, care au refuzat transportul la spital, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Incidentul a avut loc marţi după-amiază, pe bulevardul Dinicu Golescu, pe sensul către Gara Basarab, unde un copac a căzut peste liniile de înaltă tensiune, apoi s-a prăbuşit peste un taximetru aflat în mers, în care erau trei pasageri.

Taximetristul a suferit o contuzie cervicală şi a refuzat transportul la spital, însă ulterior el a fost preluat de o ambulanţă SMURD şi transportat la o unitate medicală. Niciunul din cei trei pasageri nu a fost rănit în urma incidentului.

La faţa locului au intervin echipaje de pompieri, iar traficul rutier a fost blocat în zonă, fiind deviat de la intersecţia cu strada Vespasian către Gara Basarab.

Tot din cauza vântului puternic, şase copaci au căzut peste maşini, în prima parte a zilei de marţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Adrian Marin, pompierii au intervenit în şase zone din Capitală, unde din cauza vântului puternic şase copaci au căzut peste maşini. El a precizat că cinci autoturisme au fost avariate, fără a exista victime.

Incidentele au avut loc în diferite zone din Capitală, inclusiv în centru, pe bulevardul Dacia şi pe strada Batiştei.

Bucureştiul se află marţi sub avertizare cod galben de vânt puternic şi ploi.

Copac căzut peste ambulanţe, la Braşov

Un copac a căzut peste două ambulanţe la Braşov, fără a exista victime, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja.

Sfreja a precizat că incidentul a avut loc în municipiul Braşov, în faţa sediul Crucii Roşii, unde un copac a căzut peste două ambulanţe parcate. El a spus că nu există victime în urma incidentului, în condiţiile în care în ambulanţe nu se afla nicio persoană, potrivit news.ro.

Copacul a blocat intrarea în sediul instituţiei, iar pompierii intervin pentru îndepărtarea arborelui.

Acesta nu este primul incident cauzat de vântul puternic din ultimele 24 de ore. Mai multe panouri publicitare de pe strada Republicii au fost luate de vânt. Unul a lovit un trecător, iar altul a ajuns peste un taxi căruia i-a spart geamurile.

Braşovul se află până la ora 18.00 sub cod galben de vânt puternic. Meteorologii avertizează că se vor înregistra intensificări ale vântului care temporar vor atinge şi depăşi la rafală 70-80 km/h.

Mii de familii fără curent electric în Dâmboviţa din cauza vremii severe

Peste 2.000 de familii din Dâmboviţa au rămas, marţi dimineaţă, fără curent electric din cauza vremii nefavorabile. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din câteva gospodării.

Potrivit ISU Dâmboviţa, în urma vremeii nefavorabile, 2.052 de abonaţi au rămas fără curent electric.

„La ora 9.00, erau două localităţi parţial nealimentate, respectiv Picior de Munte cu 1.900 de abonaţi şi Moreni cu 152 de abonaţi. Electrica are pregătiţi pentru intervenţii 32 electricieni”, arată ISU Dâmboviţa.

Potrivit sursei citate, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei în Fieni, unde un subsol a fost inundat şi în Pucioasa, unde au fost inundate 3 curţi şi o bucătărie de vară.

Şi ISU Prahova a fost solicitat, marţi dimineaţă, în Sinaia unde o porţiune din Bulevardul Carol I şi o stradă din cartierul Cumpătu au fost inundate.

Judeţele Dâmboviţa şi Prahova sunt sub atenţionare meteorologică de vreme rea.