Vremea se înrăutăţeşte! Vezi RECOMANDĂRILE pentru şoferi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică cod galben de ploi abundente şi ninsori. În acest context, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător sezonului rece.

30 ian. 2015, 07:53
Vremea se înrăutăţeşte! Vezi RECOMANDĂRILE pentru şoferi

Potrivit mesajului de atenţionare meteorologică cod galben emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 30 ianuarie 2015, ora 17.00 – 31 ianuarie 2015, ora 10.00, se vor semnala precipitaţii însemnate cantitativ care vor cuprinde cea mai mare parte a ţării, în special regiunile vestice şi nord-vestice ale ţării, iar vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi 70 km/h, iar la munte – 90 km/h, viscolind temporar zăpada.

În aceste circumstanțe, pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), Centrul Infotrafic  din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător sezonului rece, iar în timpul deplasării este necesar să adapteze viteza condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Vântul puternic poate influenţa mersul autovehiculelor, fiind foarte posibile schimbările bruşte de traiectorie, mai ales la trecerea pe lângă autovehiculele de dimensiuni mari sau la ieşirea din localităţi şi zone împădurite.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Ninsorile se întorc de vineri. Cum va fi vremea în vacanţa şcolară