Vremea se menţine frumoasă, dar pe cer norii îşi fac apariţia. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Temperaturile se menţin ridicate în următoarele trei zile, însă finalul de săptămână aduce o răcire uşoară a vremii, iar pe alocuri norii de pe cer vor lăsa ploi de scurtă durată.

08 mai 2013, 14:22
Vremea se menţine frumoasă, dar pe cer norii îşi fac apariţia. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Joi, ne vom bucura de vremea cu care ne-am obişnuit în ultimele zile, predominant frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă a anului. Meteorologii prognozează cer variabil, chiar mai mult senin în estul şi în sud-estul ţării. Vântul suflă atât cât să răcorească atmosfera la amiază, cu excepţia zonelor din sud şi sud-est, unde suflă mai turbulent. Temperaturile maxime se vor situa în general între 20 grade în sudul litoralului şi 29 grade în nordul Crişanei şi în Maramureş, unde mediile climatologice sunt depăşite chiar şi cu 8 grade.

Şi pentru bucureşteni ziua de joi vine cu vreme însorită, doar câţiva norii îşi fac drum pe cer. Vântul suflă rezonabil, iar amiaza vine cu maxime în jur de 26 grade, cu aproximativ 3 grade peste media climatologică a datei din calendar.

Citeşte şi Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vineri, vremea rămâne însoţită şi caldă în cea mai mare parte a ţării. În sud-est, cerul va fi mai mult senin, în restul ţării norii îşi fac drum pe cer, dar sunt puţini şi inofensivi. Vântul suflă mai alert în sudul Banatului şi la munte, dar în  primele ore ale zilei vor fi intensificări şi în zona Deltei. Amiaza vine cu maxime cuprinse în general între 21 grade în sudul litoralului şi în zona Deltei Dunării şi 30 grade chiar în Transilvania şi în Maramureş, unde vorbim despre valori cu până la 9, 10 grade peste mediile climatologice.

Vreme de început de vară va fi vineri şi în Capitală, cu doar câţiva nori ce însoţesc soarele pe cer, vânt domol şi 27 grade in termometre după amiaza, cu câteva grade peste normalul termic al datei din calendar.

Citeşte şi Cum va fi vremea în această vară. PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

Sâmbătă, vremea rămâne caldă pentru data din calendar în aproape toată ţara. Maximele prognozate de către meteorologi pornesc de la 22 grade în zona litoralului şi ajung la 30 grade, pragul zilei tropicale, în Lunca Dunării, izolat poate şi în estul Moldovei, unde cerul e mai mult senin. Norii sunt ceva mai mulţi în vestul ţării spre seară, dar ploi, averse însoţite de descărcări electrice apar în vest abia în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când şi vântul prinde putere.

În Bucureşti sâmbătă va fi o vreme de vară, adică potrivită pentru ştrand şi parc. Cerul va fi mai mult senin, vântul abia adie, iar maximele ajung la 28 grade, cu aproximativ 5 grade mai cald decât în mod obişnuit la această dată.

Sâptămăna se încheie cu o schimbare drastică a vremii în vest, în nord-vest şi în centru, unde cerul se înnorează temporar, vor cădea averse însoţite de fulgere şi tunete, dar şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Mai mult în aceste zone vremea se va răci, în timp ce în celelalte regiuni, temperaturile rămân uşor peste cele normale, cerul va fi variabil şi ploile de scurtă durată însoţite de descărcări electrice vor fi izolate, în noaptea de duminică spre luni. Maximele se vor situa în general între 19 şi 29 grade.

În prima jumătate a săptămânii viitoare, vremea se răceşte în toată ţara. Temporar vor cădea averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării.

Pentru cei care şi-au prelungit vacanţa la munte vremea e aproape perfectă. Cerul va fi variabil, norii care se arată pe cer nu aduc nicio picătură de ploaie, iar vântul suflă cu intensificări doar pe creste. Amiaza vine cu maxime mai potrivite pentru zonele de deal sau chiar de câmpie, 20 grade la Stâna de Vale şi la Predeal, 19 la Păltiniş, 1 grad mai puţin la Sinaia, cota 1500 şi 14 grade la Semenic şi la Ceahlău Toaca.

Vremea îi răsfaţă, joi, şi pe cei care au parte de câteva zile libere pe litoral cu cer senin mai toată ziua şi vânt uşor agitat, fără să fie prea supărător. la amiază termometrele arată 20 grade la Mangalia, la Vama Veche şi la Neptun, 21 la Costineşti şi în jur de 22 în zona Mamaia. Apa mării s-a încălzit uşor, însă nu e încă foarte bună pentru baie, are 18, 19 grade în apropierea ţărmului.

Vreme de vară şi joi în centru, cu mult soare şi câţiva nori pe cer şi maxime ce depăşesc valorile normale la amiază chiar şi cu 8 grade, vorbim depsre 24 grade la Miercurea Ciuc, 25 în Brasov, 28 la Târgu Mureş.

Nici în nord-vest vremea nu ţine cont de data din calendar şi aduce o vreme predominant frumoasă în care se arată doar de decor pe cer, iar mercurul din termometre se avântă spre valori demne de jumătatea verii, 29 grade vor fi în Maramureş şi în nordul Crişanei.

Vremea frumoasă şi caldă nu ocoleşte vestul ţării. Cerul variabil nu împiedică temperaturile maxime să ajungă la valori cu până la 7 grade peste valorile obişnuite ale datei din calendar, 28 grade la Arad şi la Timişoara.

O vreme foarte plăcută şi în Oltenia, unde soarele împarte cerul cu câţiva nori inofensivi. Amiaza vine aici cu maxime ce ating sau trec uşor de pragul termic al zilelor de vara, 25 grade la Craiova şi la Târgu Jiu şi 26 la Râmnicu Vâlcea.

În vestul şi în centrul Munteniei soarele domină peisajul meteorologic al zilei însoţit de câţiva nori. La amiază aşteptăm temperaturi de început de vară, moderate însă de un vânt mai sprinten, 26 grade anunţată meteorologii la Piteşti şi la Alexandria şi 27 în Lunca Dunării.

În sud, vara parcă s-a instalat ca la carte, cu soare aproape fără pată de nori, dar cu vânt mai alert şi maxime cu câteva grade peste cele normale: 27 grade maximă la Călăraşi, 26 la Tulcea. Pe litoral se resimte influenţa mării, 22 grade sunt la Constanţa.

Vreme predominat frumoasă şi chiar o idee mai caldă decât miercuri în centrul şi nordul Moldovei. Doar câţiva nori se arată pe cer, iar maximele trec de cele obişnuite cu 6 până la 8 grade: 26 grade în Bacău şi la Suceava şi un grad în plus la Iaşi.