Vremea se menţine ploioasă la sfârşitul săptămânii. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Meteorologii prognozează pentru sfârşitul săptămânii o vreme instabilă şi capricioasă în majoritatea regiunilor. Mercurul va urca în termometre până la 27 grade Celsius.

05 iun. 2013, 16:42
Vremea se menţine ploioasă la sfârşitul săptămânii. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Joi tot norii cu mare dezvoltare verticală şi fenomele care îi însoţesc dau nota zilei. Ei acoperă temporar cerul şi aduc averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în toate regiunile. Dacă în prima parte a zilei astfel de fenomene lipsesc în sudul ţării, ele îşi fac totuşi apariţia, local, spre seară. Izolat, mai ales în regiunile estice şi la munte în urma ploilor abundente se vor aduna peste 20, 25 de l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Maximele termice se vor situa în general între 19 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi cel mult 27 grade în sud.

Şi în Capitală norii acoperă treptat cerul şi după-amiaza vin şi averse însoţite de fulgere, tunete şi intensificări ale vântului pentru scurt timp. Până la sosirea ploilor însă temperatura aerului ajunge la maxime în jur de 26 grade.

Şi vineri vremea ne aminteşte că suntem totuşi în luna caracterizată de vreme instabilă şi ploioasă. Drept urmare nori groşi acoperă temporar cerul şi vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii mai extinse în estul, în sud-estul şi în centrul ţării, precum şi la munte, dar local astfel de fenomene ajung şi în celelalte regiuni. Pe suprafeţe mai restrânse vor fi ploi mai însemnate cantitativ şi condiţii să cadă grindină. Temperaturile maxime pleacă de la 19 grade în estul Transilvaniei şi ajung la 27 grade în sud.

Şi în Capitală norii acoperă cerul o bună parte a zilei şi mai ales după-amiaza vin şi ploile de scurtă durată însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperaturile maxime nu vor depăşi 24, 25 grade.

Sâmbătă vremea se anunţă cel puţin la fel de capricioasă, adică cerul se înnorează temporar. În toate regiunile, vor fi din nou averse, fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în est, în sud şi la munte. Pe arii restranse vor fi ploi însemnate cantitativ şi condiţii de grindină. După-amiaza maximele vor fi de la 20 grade în estul Transilvaniei până la 27 grade în sud-vestul ţării.

În Capitală soarele se arată doar din când în când printre norii care întunecă cerul şi aduc ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, aşa că plimbarea în parc ar putea fi compromisă. Până după-amiază în termometre nu se adună mai mult de 24 grade.

Săptămâna se încheie cu vremea cu care deja ne-am obişnuit, adică în general instabilă. Aşteptăm aşadar duminică înnorări temporare şi local averse, fenomene electrice şi intensificări de scurtă durată în toate regiunile. Izolat vor mai fi şi condiţii de grindină. Maximele cresc uşor şi se situează în general între 22 şi 29 grade. Luni temperaturile mai cresc puţin şi în sudul ţării vom avea parte şi de maxime de 30 grade sau chiar uşor mai mari, apoi însă valorile termice scad uşor. Ploi de vară însoţite de fulgere şi tunete vor fi în continuare în majoritatea regiunilor, mai ales după-amiaza şi în primele ore ale nopţilor.