Vremea se răceşte brusc. Dr. Tudor Ciuhodaru ne învaţă ce să facem ca să trecem sănătoşi peste această perioadă

Vremea se răceşte brusc, informează meteorologii. Dr. Tudor Ciuhodaru ne învaţă ce să facem ca să trecem sănătoşi poeste această perioadă.

06 oct. 2019, 08:42
Vremea se răceşte brusc. Dr. Tudor Ciuhodaru ne învaţă ce să facem ca să trecem sănătoşi peste această perioadă

Reducerea majoră și bruscă de temperatură poate da sănătatea oricui peste cap, nu doar a persoanelor cunoscute cu boli cronice.

Citeşte şi Ce trebuie să mănânci ca să pari mai tânăr cu 10 ani

„Expunerea la temperaturile scăzute favorizează sau agravează afecțiunile respiratorii acute precum laringotraheobronșitele, otitele, sinuzitele, pneumoniile, crizele de astm bronșic, dar și decompensarea patologiei cardiovasculare cu risc de infact miocardic, angina pectorală sau insuficiență cardiacă, agravarea arteriopatiilor periferice, creșterea numarului de accidente vasculare cerebrale sau apariția nevralgiilor, artralgiilor și a puseelor de lumbago. Temperaturile extrem de scăzute duc la creșterea numărului și a gravității cazurilor de angină pectorală, hipertensiune arterială și infarct miocardic. La fiecare scădere cu un grad Celsius a temperaturii exterioare, riscul de infarct miocardic crește cu 2% astfel încât în aceste zile riscul de infarct crește chiar peste 30%”, a explicat Tudor Ciuhodaru.

Mai multe detalii pe dcmedical.ro.