Vremea se răceşte, iar vântul va accentua senzaţia de frig. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Următoarele zile vor fi dominate de o vreme rece, iar vântul care va sufla cu putere, pe alocuri, va spori senzaţia de frig. De asemenea, meteorologii ne avertizează că vor apărea ploi, în unele locuri importante cantitativ.

17 sept. 2013, 14:25
Vremea se răceşte, iar vântul va accentua senzaţia de frig. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Miercuri se răceşte în toată ţara. Vremea devine răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă a anului în nord şi în centru, unde temperaturile nu mai depăşesc la amiază 12 grade mergând până la cel mult 22 de grade în sud şi sud-est. Totodata nu scăpăm de ploi. Continuă să plouă în regiunile nordice, estice şi centrale şi se vor strânge cantităţi importante de apă, de peste 20…25 l/mp şi izolat 50 l/mp. Pe crestele montane vor fi şi precipitaţii mixte. În restul zonelor vremea se ameliorează şi soarele pune treptat stăpânire pe cer. Vântul se agita în majoritatea regiunilor, dar are mai multă putere în cele sudice şi de răsărit, dar şi la munte.

Vremea se răceşte şi în Capitală miercuri, unde amiaza nu aduce mai mult de 21 de grade. O vreme răcoroasă pentru această dată din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va fi destul de nervos, sporind senzaţia de rece.

Citeşte şi Aproape jumătate din ţară intră sub COD GALBEN de FURTUNI

Marea îşi ia miercuri adio de la sezonul estival în forţă. Ploile se arată în prima parte a zilei, mai ales în deltă, vântul va prinde putere peste zi, iar temperaturile abia dacă mai ating 19-22 de grade, în timp ce apa mării rămâne la numai 18-20 de grade.

PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Miercuri, temperaturile scad în staţiunile montane. Se face chiar frig aici, cu maxime şi de doar 5 grade pe Ceahlău sau 7-9 grade la Sinaia şi Predeal, iar norii stau grămadă mai ales peste Carpaţii Orientali şi cei Meridionali, unde aversele vor fi la ordinea zilei, cu toată pleiada de fenomene electrice şi rafale de vânt. Cantităţile de apă lăsate de ploi în scurt timp vor depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat, din izolat se vor depăşi chiar şi 50 de litri. În plus, în peisajul montan reintră ceaţa, care se va aşterne insistent peste văi şi peste zonele depresionare.

Joi, vremea va fi rece pentru această dată în vestul şi centrul ţării, unde cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în general slab cantitativ. În restul zonelor valorile termice vor fi apropiate de cele înregistrate în mod obişnuit, cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi abia spre seara şi în timpul nopţii. Vântul continuă să sufle cu putere la munte, unde, la peste 1800 m altitudine, vor fi posibile precipitaţii mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 11 grade în estul Transilvaniei şi 26 de grade în sudul extrem al teritroiului.

În Bucureşti, joi, vremea se apropie de normalul termic al perioadei, cu cele 22….23 de grade pe care le vor strânge termometrele în orele amiezii. Soarele domină cerul peste zi, dar noaptea se înnorează şi trecător va ploua slab. Vântul nu mai are excese.

Deşi se mai încălzeşte puţin vineri în regiunile intracarpatice, vorbim în continuare de o vreme răcoroasă în toată ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorări din când în când în nordul şi centrul ţării, unde pe alocuri mai ploua slab. Vântul are răbufniri nervoase munte, dar izolat şi în restul zonelor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 14 grade în estul Transilvania până la 24 de grade în Lunca Dunării, sâmbătă dimineaţa mercurul în termometre va cobora spre 0 grade în zonele depresionare, aşa că va fi din ce în ce mai frig.

Vremea va fi răcoroasă şi în Capitală, vineri, deşi soarele domină cerul, iar vântul este puţin mai agitat din când în când. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

Vremea se va menţine răcoroasă în weekend şi în primele zile ale săptămânii viitoare. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade. Totodată, nu scăpăm de ploi, iar acestea vor viza în special regiunile din jumătatea de nord a ţării, precum şi zona de munte. În concluzie, zilele de vacanţă s-au terminat şi nu numai copii, dar şi pentru vreme care este din ce în ce mai capricioasă.

Norii domină cerul, cel puţin în jumătatea estică a regiunii, unde lasă ploi abundente, însoţite de descărcări electrice. Vântul este destul de nervos, aşa ce va spori senzaţia de rece, mai ales că temperaturile scad accentuat faţă de marţi. Vor fi 12 grade in Miercurea Ciuc, nu mai mult de 14 grade in Brasov şi 17 grade în Sibiu.

Vremea se răceşte şi în nord-vestul ţării, unde temperaturile nu trec la amiază de 16 grade în Cluj-Napoca, 17 în Satu Mare şi 18 grade în Oradea. Dimineaţa, cerul este înnorat şi plouă, chiar abundent în unele zone, dar spre amiază ploile se restrâng şi prin nordul Crişanei se arată şi soarele.

În regiunile vestice vremea se ameliorează. Soarele pune stăpânire pe cer, nu mai sunt şanse de ploaie, în schimb, vântul este destul de agitat şi se răcoreşte. Amiază vine cu 19 grade în Timişoara şi Arad, cu 5 grade mai puţin decât ar trebui să se înregistreze în această perioadă a anului.

Nici în Oltenia, miercuri nu mai plouă, se arată soarele, dar vântul bate cu putere. Prin urmare, locuitorii de aici vor resimţi temperaturi cu aproximativ 5 grade mai scăzute decât ceea ce vor arata termometrele, adică 21 de grade în Târgu Jiu şi Craiova şi 22 de grade în Râmnicu Vâlcea şi Slatina.

Vântul mai sprinten alungă norii şi din jumătatea estică a Munteniei, unde se arată din ce în ce mai îndrăzneţ soarele. Totuşi, vremea se răcoreşte şi aici. Mercurul în termometre nu mai trece de 21…22 de grade, iar temperatura real resimţită va fi ceva mai scăzută din cauza rafalelor de vânt.

În sud-estul ţării, cel puţin la începutul zilei cerul este mai înnorat şi plouă pe ici pe colo, însă până la amiază ploile încetează şi cerul se curăţă de nori. Vântul este destul de agitat şi în plus se răceşte. Vor fi cel mult 21…22 de grade în orele amiezii.

Vremea are specte severe în Moldova unde plouă, abundent în prima parte a zilei, temperaturile scad cu până la 10 grade şi în plus bate vântul cu putere. Aşadar, ziua de miercuri le va aminti locuitorilor din această parte a ţării mai curând de o zi de sfârşit de octombrie.