Vremea se răcește și revin ploile și ninsorile în România. Prognoza meteo pentru 27 mai – 9 iunie

Alerta ANM. Vremea se răcește drastic, iar la munte ninge deja. De săptămâna viitoare, vremea se încălzește, temometrele indicând spre 30 de grade.
Filip Stan
27 mai 2024, 13:34
Vremea se răcește și revin ploile și ninsorile în România. Prognoza meteo pentru 27 mai - 9 iunie
Prognoza meteo pentru 27 mai – 9 iunie în BANAT

Gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat în zilele de 29 și 30 mai și din nou după data de 4 iunie, când se va manifesta pe suprafețe mai extinse.

Citește și: Un nucleu de aer rece se apropie de România. Vijelii, ploi și descărcări electrice în următoarele zile

 

Prognoza meteo pentru 27 mai – 9 iunie  CRIȘANA
Cu mici variații, până în data de 31 mai, valorile termice se vor situa peste cele caracteristice în această perioadă, astfel încât mediile maximelor vor fi între 24 și 26 de grade, iar ale minimelor între 10 și 12 grade. De la sfârșitul acestei săptămâni se va încălzi semnificativ, astfel încât vremea va deveni și se va menține călduroasă, cu maxime în jurul a 28 de grade și minime de 14…16 grade, mediat regional.

Instabilitatea atmosferică se va păstra pe tot parcursul intervalului, însă se va manifesta mai intens și pe suprafețe mai mari în zilele de 29 și 30 mai și foarte probabil în data de 4 iunie.

 

Prognoza meteo pentru 27 mai – 9 iunie  TRANSILVANIA
Vremea va fi normală termic la început, cu maxime de 22…24 de grade și minime de 7…10 grade, mediat regional, însă din 31 mai valorile termice vor crește treptat, astfel încât vremea va deveni călduroasă, în cea mai mare parte a regiunii, până spre finalul intervalului. Mediile maximelor vor fi în jurul a 29 de grade și ale minimelor de 14 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată între 28 și 31 mai și din nou în data de 4 iunie. În celelalte zile acestea vor apărea doar pe spații mici.

 

Prognoza meteo pentru 27 mai – 9 iunie MARAMUREȘ
În intervalul 27-30 mai, valorile termice vor varia de la o zi la cealaltă, dar în medie se vor înregistra maxime între 23 și 25 de grade și minime între 10 și 12 grade. După data de 31 mai se va încălzi semnificativ, astfel încât temperaturile vor fi peste cele caracteristice perioadei, cu valori mediate regional, diurne între 26 și 28 de grade și nocturne între 14 și 16 grade Gradul de instabilitate atmosferică va fi în accentuare din data de 29 mai.

Citește și: Prognoza meteo. Ciclonul se întoarce, vom avea înnorări accentuate, ploi şi descărcări electrice în fiecare după amiază

 

Prognoza meteo pentru 27 mai – 9 iunie  MOLDOVA
În primele zile din interval, valorile termice se vor situa în jurul normelor caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor de 22 de grade și ale minimelor în jurul a 11 grade. Din 1 iunie vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii și se va menține așa, doar cu mici variații, inclusiv în a doua săptămână de prognoză. În medie, regimul termic diurn va fi de 30…32 de grade, iar cel nocturn de 14…16 grade.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată între 29 și 31 mai, iar în restul intervalului regimul pluviometric va fi deficitar.

 

Prognoza meteo pentru 27 mai – 9 iunie DOBROGEA
În prima săptămână a intervalului, valorile termice vor crește treptat, de la temperaturi maxime de 19…20 de grade, până în jurul a 28 de grade și minime de la 10…11 grade până spre 16 grade. Până spre finalul intervalului vor mai fi mici variații, însă temperaturile maxime se vor situa în general între 27 și 30 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru acea perioadă la nivelul întregii regiuni, iar cele minime vor fi în jurul a 17 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată la începutul și spre sfârșitul intervalului.

 

Prognoza meteo pentru 27 mai – 9 iunie MUNTENIA
Tendința generală la nivelul întregii regiuni va fi de încălzire treptată în prima săptămână a intervalului. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 23…24 de grade în primele zile din interval, până spre 31…32 de grade în data de 2 iunie, iar cele minime vor crește de la 10…11 grade până spre 16 grade. În următorul interval, până pe data de 9 iunie, vremea se va menține călduroasă, deși vor mai fi mici variații.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată între 28 și 31 mai și din nou în intervalul 6 – 8 iunie. În celelalte zile acestea se vor semnala doar cu totul izolat.

 

Prognoza meteo pentru 27 mai – 9 iunie OLTENIA
În primele zile ale intervalului vor fi mici variații termice și se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 25 de grade și minime de 10…11 grade. Din data de 30 mai se va încălzi treptat și se vor înregistra maxime până spre 31…32 de grade și minime de 15…16 grade, mediate la nivelul întregii regiuni. Așadar, în a doua săptămână din interval se vor înregistra maxime termice în jurul a 30 de grade, caracterizând astfel o vreme caldă pentru această perioadă și minime în jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată între 29 și 31 mai și din nou între 3 și 7 iunie. În celelalte zile acestea se vor semnala doar cu totul izolat.

 

LA MUNTE
Regimul termic nu va avea variații notabile în primele zile de prognoză, dar va înregistra un proces de creștere din data de 1 iunie, astfel că, spre sfârșitul acestei săptămâni vremea va fi mai caldă decât în mod caracteristic datei și ulterior se va mai răci doar ușor. Maximele vor fi în medie de la 12 spre 20 de grade, iar minimele între 4 și 12 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta pe arii mai extinse îndeosebi între 28 mai și 1 iunie.

Spynews
Anca Țurcașiu a devenit bunică! Nora sa a adus pe lume o fetiță. Ce nume va purta micuța: „Sunt cea mai fericită de pe pământ...” / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
5 moduri în care hackerii pot intra în telefonul tău și îți pot fura datele. Ce să nu faci niciodată dacă ai rămas fără baterie la telefon
Capital.ro
Intră banii direct în cont pentru proprietarii de teren. Trebuie depusă cerere, chiar de azi, 17 iunie
Playtech.ro
Ce soție frumoasă are Nicolae Stanciu! Căpitanului României are cu ce se mândri
DailyBusiness
Se dau bani GRATIS! Sunt 75 de milioane de euro în joc
Adevarul
De ce sunt SUA vulnerabile la atacuri din partea ISIS. Semnale de alarmă după o operațiune recentă
Spynews
Trei persoane și-au pierdut viața într-un teribil accident, în Iaşi. Un politician AUR și iubita lui au acroșat un pieton și s-au oprit într-un cap de pod / FOTO
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere. Un cunoscut lăutar s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu o boală grea: "Dumnezeu să te ierte..." / FOTO
Evz.ro
Piața imobiliară din București se scufundă. Acuzații extrem de grave
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Cine este Petru, românul ucis în Congo. Tânărul de 23 de ani urma să-și cumpere apartament și să se însoare 😢
Playsport.ro
WOW, PREA fierbinte! Fusta Corinel Caragea, mult prea scurtă?! Cum a apărut printre suporteri înainte de România - Ucraina
kanald.ro
Marina Almășan, adevărul din spatele despărțirii de Victor Socaciu: „Personajul care ne tulburase liniștea a reapărut. A fost începutul sfârșitului”
Capital.ro
România, țintă pentru Armata RUSĂ. Ne salvează UNGURII: Nu vom permite!
StirileBZI
Românii pot primi 37.000 de euro! Banii sunt dați de Comisia Europeană
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Premierul Marcel Ciolacu felicită naționala României după victoria împotriva Ucrainei
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?