Vremea se răceşte. Va fi ger în Moldova şi Transilvania VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vineri, va fi ceaţă, mai ales în sudul şi în sud-estul ţării, care pe arii restrânse va persista şi posibil va fi asociată cu burniţă. Vântul se va intensifica abia spre seară în Moldova. Sâmbătă, vremea se va răci, astfel încât amiaza vine cu maxime cuprinse doar între minus 5 grade în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei şi 5 grade în dealurile de vest poate şi prin Subcarpaţii Olteniei. Ziua de duminică începe cu ger în Moldova şi în Transilvania, iar peste zi vremea e rece chiar şi pentru finalul lunii decembrie.

27 dec. 2012, 14:21
Vremea se răceşte. Va fi ger în Moldova şi Transilvania VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vineri, meteorologii prognozeză o vreme predominant închisă. Norii sunt suficient de groşi cât să lase precipitaţii slabe, mai ales ninsori în nord şi predomiant ploaie şi lapoviţă în vest. Va fi ceaţă, mai ales în sudul şi în sud-estul ţării, care pe arii restrânse va persista şi posibil va fi asociată cu burniţă. Vântul se va intensifica abia spre seară în Moldova. La amiază, temperaturile vor fi mai mici decât joi în majoritatea zonelor. Vorbim despre valori cuprinse între minus 2 grade în Moldova şi 9 grade pe litoral şi în Subcarpaţii Munteniei.

Vreme mohorâtă şi în Capitală, dar şi mai rece decât joi. Norii nu lasă prea multe şanse soarelui şi, mai ales în prima parte a zilei, va fi ceaţă, posibil asociată cu burniţă. Vestea bună este că vântul abia dacă se va simţi. Amiaza vine cu maxime în jur de 4 grade, mai aproape de normalul termic al datei din calendar.

Vezi PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Sâmbătă, vremea se va răci, astfel încât amiaza vine cu maxime cuprinse doar între minus 5 grade în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei şi 5 grade în dealurile de vest poate şi prin Subcarpaţii Olteniei. Va fi soare cu dinţi şi doar câţiva nori în sud-vest. La primele ore în sudul extrem pe arii restrânse cad precipitaţii mixte slabe. Vântul suflă ceva mai tare în sud-est unde sporeşte senzaţia de frig.

Şi în Capitală aşteptăm mai multe ore însorite sâmbătă şi doar câţiva nori pe cer. La amiază sunt prognozate 3 grade.

Ziua de duminică începe cu ger în Moldova şi în Transilvania, iar peste zi vremea e rece chiar şi pentru finalul lunii decembrie. Cerul va fi mai mult senin în unele zone. Dimineaţa e ceaţă în zonele joase. Vântul va sufla mai alert în sudul Banatului şi pe crestele munţilor. Vor fi între minus 6 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei până spre 6-7 grade în dealurile de vest.

Şi în Capitală, duminică va o zi rece, mai ales dimineaţa devreme, când termometrele arată valori destul de aproape de pragul gerului. Temperatura abia va trece de pragul de îngheţ.

Ultima zi a anului ne aduce o vreme rece dimineaţa şi ceaţă în sud şi est. Vor fi între minus 5 grade în depresiuni şi 6 grade în dealurile de vest şi pe litoral. În noaptea dintre ani se vor înregistra minus 12 şi 0 grade şi ger mai pătrunzător în depresiuni, până în jur de minus 17 grade. 2013 aduce temperaturi cuprinse între 2 şi 8 grade. Abia de pe 3 ianuarie creşte probabilitatea de precipitaţii, mai ales în nord.

CITEŞTE ŞI: PROGNOZA METEO PE TREI LUNI