VREMEA se schimbă RADICAL. Ce ne aşteaptă în perioada următoare

De sâmbătă vremea se schimbă radical. În sud-estul României, maximele încă vor depăşi 30 de grade în timp ce dinspre vestul ţării începe să pătrundă un val de are mai rece, ceea ce va determina ca de duminică temperaturile maxime să fie de doar 27 de grade, informează România TV.

16 aug. 2014, 06:39
VREMEA se schimbă RADICAL. Ce ne aşteaptă în perioada următoare

Aerul mai rece şi-a făcut deja simţită prezenţa vineri în regiunile vestice, nordice şi centrale. Temperaturile au fost cu până la 14 grade mai scăzute faţă de ziua anterioară. Nu mai mult de 22 de grade s-au înregistrat vineri în Maramureş în condiţiile în care cu o zi înainte, acolo era caniculă şi se înregistrau în jur de 35 de grade la umbră.

Masa de aer cald se retrage uşor către extremitatea de est, sud-est a continentului şi lasă loc unui aer mai rece, un aer cu caracteristici polare ce pătrunde destul de rapid pe întreg teritoriul ţării noastre.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Cu toate acestea, sâmbătă încă se poate vorbi despre o vreme călduroasă în partea de sud-est a ţării, unde amiaza vine cu temperaturi de 33-34 de grade, disconfortul termic fiind în continuare accentuat.

Duminică, în schimb, ne putem bucura de răcoare. Nu mai mult de 25-26 de grade Celsius se vor înregistra în zona Capitalei şi temperaturi de până la cel mult 27-28 de grade în sud-est.

Mai mult, nici precipitaţiile nu vor lipsi la acest sfârşit de săptămână. Sâmbătă seara şi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, un sistem frontal foarte bine conturat o să ajungă în toată jumătatea de sud-est a ţării, implicit în zona litoralului, şi va ploua, fiind aşteptate cantităţi de apă importante.

VEZI şi  PROGNOZA METEO pe trei zile